NOVI SKANDAL U KUČEVU: Izgubili pacijenta u ustanovi za odrasle i starije (FOTO)

U domu za stara lica u Kučevu, pored toga što su u sanitetskom vozilu prevozili pečene prasiće i cepanice, uspeli su i da izgube pacijenta!

Uplašili se da je mrtav… Bili su zabrinuti kada su došli

Štićenik doma J. L. (74) 29. marta je izašao iz ustanove a da to niko nije primetio, pa je, star i nemoćan, pao u jednoj neizgrađenoj kući i pola sata bespomoćno ležao dok ga iz komšiluka nisu primetili i pozvali pomoć.

– Video sam starca kako leži. Bio je dezorijentisan i uplašen. Nije mogao sam da se podigne. Prepoznao sam ga i odmah pozvao dom, nisam želeo da ga pomeram jer sam se plašio da je povređen – priča mladić koji živi nedaleko od mesta gde je štićenik doma pronađen.

Neizgrađena kuća gde su ga pronašli

On kaže da radnici u domu, koji su došli za nekih pola sata, nisu ni znali da je starac napustio ustanovu.

– Došla je sestra i još jedan radnik. Podigli su starca i odveli ga nazad. Niko ga nije ni tražio. Čovek je tu mogao i da umre da slučajno nisam naišao i video ga. Strašno je koliko se ne vodi računa! – kaže naš sagovornik, koji je revoltiran.

Inače, nedavno su objavljene i fotografije na kojima se vidi da su zaposleni u domu u Kučevu, suprotno svim higijenskim propisima, u sanitetskom vozilu, pored starih i ozbiljno bolesnih pacijenata, prevozili i drva za ogrev i pečene prasiće.

BIO JE PRIPIT, ON JE KRIV

Svaki izlazak evidentira dežurni portir. Pod stalnim nadzorom su lica koja su lišena poslovne sposobnosti i lica čije stanje zahteva stalnu medicinsku negu. Licu koje ste naveli nije potreban nadzor. U svakodnevnim izlascima nije u obavezi da se bilo kome javi. Preduzete su mere zbog povrede kućnog reda zbog dolaska u ustanovu u pripitom stanju – istakla je Slađana Maranović Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad, u čijoj je nadležnosti i Ustanova za odrasle i starije.

TPKNEWS/Kurir/Ružica Kantar

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker