HOĆETE DA BUDETE DIREKTOR: Raspisan javni konkurs za izbor direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP “Parking servis” Požarevac

Skupština Požarevca je na sedmoj sednici u utorak jednoglasno donela Odluku o raspisivanju javnog konkursa za direktorsko mesto javnog komunalnog preduzeća, “Vodovodu i kanalizaciji” Požarevac.

Predsednik Skupštine grada Bojan Ilić potvrdio je da je Skupština izglasala pokretanje konkursa i napomenuo da kandidati ne mogu da budu članovi partija. Ako to i jesu, funkcija u partiji se stavlja u mirovanje.

Ovo se u praksi ne pokazuje kao kvalitetno rešenje, jer kadrovi uprkos tom preduslovu figuriraju kao partijski.

Kandidati koji misle da ispunjavaju uslove za konkurisanje, imaju 30 dana da se prijave, od trenutka objavljivanja konkursa u Službenom glasniku Republike Srbije. Informacije o konkursu još uvek nisu objavljene u Službenom glasniku, na oglasnoj tabli Gradske uprave i portala Grada. Mada ne može da predvidi kada će precizno postupak izbora dva nova direktora biti okončan, Bojan Ilić veruje da će se to brzo rešiti.

Slični uslovi za učešće na konkursu važe za “fotelje” u oba preduzeća, a novi direktori se biraju na period od četiri godine.

Osim osnovnih uslova da kandidat mora da bude punoletan i radno sposoban, mora imati diplomu fakulteta i minimum 240 ESPB bodova (ili više, za one sa diplomama mastera i doktorskim disertacijama). Traži se i pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje u struci, tri godine iskustva na poslovima povezanim sa delatnošću javnog preduzeća, poznavanje korporativnog upravljanja i iskustvo u radu i vođenju poslova.

Kandidat mora biti i zakonski “čist”, bez presuda na zatvorske kazne od najmanje šest meseci, a nužno je i da nije lečen od narkomanije, alkoholizma, te da nije psihijatrijski hospitalizovan. Za sve navedene uslove konkursa prilažu se dokazi, a prijava se podnosi Skupštini grada.

Direktorska mesta u “Vodovodu” i “Parking servisu” popunjena su vršiocima dužnosti, nakon odlaska Saše Valjarevića, odnosno Verice Savić. Valjarević je sa mesta direktora otišao decembra prošle godine, odlukom Skupštine, dok je Verica Savić otišla mesec dana pre toga iz ličnih razloga.

Prilikom odlaska Savić je napisala da se situacija u preduzeću od 2013. godine promenila, da je direktorsku funkciju preuzela u preduzeću koje je nelikvidnost prikrivalo prikazivanjem nenaplaćenih potraživanja i koje je jedva pokrivalo troškove tekućeg poslovanja. Preduzeće je ostavila sa 19 miliona dinara gotovine i neto dobitkom od 5,5 miliona dinara.

Dok s druge strane, “Vodovod” se kao preduzeće već godinama unazad vezuje za probleme sa kvalitetom osnovnog proizvoda koji isporučuje Požarevljanima. Prošle godine nitrati nisu probijali granice, što ne znači da se problem neće vratiti ukoliko se ne bude ozbiljnije radilo na dugoročnom poboljšanju kvaliteta vode.

Dva meseca unazad, od Valjarevićevog razrešenja, funkciju v.d. direktora je u “Vodovodu” obavljao Igor Veselinović.

Uslove konkursa i potrebnu dokumentaciju koju treba prikupiti, kao i način konkurisanja možete pogledati OVDE.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker