NAPREDNI SMEHOTRES OD EPS-a! Grčić smenjuje direktore, a on čvrsto drži svoju fotelju

Milorad Grčić vd direktora “Elektroprivrede Srbije”, smenjuje četiri direktora u EPS-u zbog sumnje da su direktno odgovorni za havariju na elektro-energetskom sistemu.

Foto: Tanjug

Kako je saopšteno, Grčić smenjuje Dejana Jevtića, direktora proizvodnje uglja u RB “Kolubara” Milana Miškovića, izvršnog direktora za proizvodnju energije Savu Bezmarevića i direktora proizvodnje energije u ogranku TENT Gorana Lukića.

“Do sada je utvrđeno da je do problema došlo na više nivoa, u “Kolubari” je u vagone utovaren ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo. Takav ugalj nije smeo da bude upotrebljen u blokovima termoelektrana. Ove greške dovele su do zastoja u radu blokova i grejanja Obrenovca”, navedeno je u saopštenju.

Grčić je ranije rekao da je najodgovorniji za rad celog sistema EPS i da on prvi snosi odgovornost, ali da su ovakve greške katastrofalne i svi koji su doveli do njih moraju da odgovaraju.

Zbog svih nerazjašnjenih okolnosti koje su, kako je naveo, izazvale zastoj u sistemu EPS-a zatražiće pomoć u daljoj istrazi od MUP-a i bezbednosnih službi, kako ne bi došlo do eventualnih novih propusta ili namernih grešaka u radu.

Grčić se, kako je navedeno, zahvalio svim radnicima koji danonoćno rade na ispravljanju ovih propusta i podizanju proizvodnje.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. kako je moguće da o bilo čemu odlučuje lice kome je funkcija istekla pre 4godine, odnosno da osoba bez mandata donosi odluke za koja nema ovlašćenja

  2. Kako je moguće da je OVAJ čovek na čelu EPS-a? Kako je moguće da njegovi pajtosi Krtstići, Markovići, Stepanovići, Stojkovic, Pavlovic, Kukolj i ostali ološ uopšte se pitaju? Kako je moguće?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker