KRIMINAL U ZLATNOM DOBU: Bratinački “Beli” konobar reketira i ucenjuje poljoprivrednike i izvođače radova

Novica Živanovic Beli kriminalac u odelu, u koje je, iz konobarske kafane u Bratincu u kojoj je radio, uskočio, i sada reketira i ucenjuje poljoprivredne proizvođače i izvođače radova.

Novica Živanović-Beli/Foto: Screenshot

Naime, sve vezano za poljoprivredu u gradskoj upravi grada Požarevca, završava se preko “Belog”. Tarifa je ona veličanstvena, 500 evra za minimalnu uslugu a zna “Beli” da zašlajfuje i do 6-7 hiljada, zavisi kakva mu mušterija zapadne. Ipak, ispekao je zanat kao konobar gde je zakidao goste za 10-20 dinara a sada, kao opštinar, apetiti su porasli.

Beli danas kao političar, funkcioner, poseduje transportno preduzeće, sa nekoliko kamiona, koje se bavi prevozom isključivo za Sloveniju. Više se ne nosi kecelja, i konobarska uniforma, već, skupocene kožne jakne i “Versaće” cipele.

Beli je predsednik komisije agrarnog fonda i tu mlati dobre pare od poljoprivrednika. Beli je i glavni baja za uređivanje seoskih atarskih puteva jer mu je tu lova mnogo slatka. Skreće kamione sa rizlom po tuđim dvorištima, plačevima i vikendicama. Lepa je to para.

U međuvremenu, kupio je Beli i diplomu srednje škole da bi mogao da upiše Visoku strukovnu školu-smer, zaštita životne sredine, tu se on najbolje snalazi. S obzirom da se opismenio, pa kako kaže naš narod, najpismeniji postade u selu, počeo je da se pita i za javne nabavke, jer je i tu je lepa lova.

Omiljeni kooperant Novice Živanovica Belog je firma “Životic JM” iz Oreovice, za koga Beli namešta javne nabavke za atarske puteve a ima i rezervnog igrača iz Zrenjanina, firmu “Mlamarmo”, sa kojom je pre izvesnog vremena namestio kombinaciju od 10 miliona dinara. Školovani konobar je ipak naučio kako se namešta javna nabavka.

Prema informacijama bliskim njegovoj opštinskoj službi, zaradio je pošteno na toj kombinaciji 10.000 evra, jer ovo je zlatno doba, mora čovek da se ponaša u skladu sa vremenom!

I, dok je takvih kao što je Beli, trajaće i on i zlatno doba, na veliku žalost, sve će to neko morati da plati, doba se menjaju a grabljivice kao Beli traju.

(Tpknews.com/S.R.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Da li smo mi kao narod toliki idioti da dozvoljavamo da nas kojekakve protive kradu, ucenjuju i maltretiraju. Kada ćemo se dozvati pameti i oterati bagru tamo gde im je i mesto. Probudi se narode sada ili nikada.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker