Održan tradicionalni dečiji maskenbal u Golupcu (FOTO)

U Golupca održan je tradicionalni Maskembal mališana Predškolske ustanove ,,Lasta’’, jedna od najveselijih i najlepših manifestacija na ulicama Golupca.

Screenshot youtube

Ovu manifestaciju je i ove godine tradicionalno organizovala Predškolska ustanova ,,Lasta’’ iz Golupca. U prisustvu građana i roditelja mališani su pojedinačno glumeći manekene predstavili svoje voljene maske i kostime.

Screenshot youtube

Defile je počeo u vrtiću ,,Lasta’’, a zatim su mališani odeveni u kreativne i šarene kostime i zajedno sa svojim vaspitačima i rodteljima prošetali su ulicama Golupca na radost prisutnih prolaznika.

Screenshot youtube

Direktorka PU ,,Lasta’’, Milena Đurđević naglasila je: – Predškolska ustanova ,,Lasta’’ sada već tradicionalno obeležava dečji maskembal u maju mesecu gde učestvuju svi uzrasti od jaslica do predškolskog uzrasta. Potrudili smo se da ovaj dan deci učinimo posebnim,da ga provedu u igri, muzici i druženju. Zahvaljujem se roditeljima, deci i vaspitačima kao i Narodnoj biblioteci u Golupcu koja nam pružila punu podršku u organizacijji maskembala. U našoj ustanovi upisano je 62 mališana, u pet različitih uzrasnih grupa, Naša deca iz vrtića bili su učesnici festivala u Požarevcu gde su osvojili treće mesto -.

Milena Đorđević / Screenshot youtube

Gradska narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ ima dobru saradnju sa Predškolskom utanovom ,,Lasta’’ u organizaciji ovakvih i sličnih dečjih manifestacija, i zbog toga Gradska narodna biblioteka uvek je spremna da ovoj ustanovi pruža tehničku i drugu podršku.

Screenshot youtube

Jasmina Glišić, V.D. upravnika Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ iz Golupca kazala je: – Golubac je danas bio centar lepote, mladosti i prepun dece, prepun smeha, igre i mašte. Kao jedina kulturna ustanova u Opštini Golubac, biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ pomogla je ovu manifestaciju da protekne u najboljem redu. Ova dobra saradnja između ove dve ustanove, manifestuje se i kroz naše akcije učlanjenja mališana iz vrtića, tako da su svi oni naši verni, da ne kažem čitaoci, ali i korisnici naših knjiga, obzirom da mi u našem fondu knjiga imamo i mnoštvo slika i bajki. Mališani slikovnice i bajke redovno koriste i česti su nam gosti u biblioteci -.

Jasmina Glišić / Screenshot youtube

Ove godine Predškolska ustanova ,,Lasta’’ je proslavila svoj 35. rođendan i danas raspolaže najsavremenijim sredstvima, kako didaktičkim tako i sredstvima informacione tehnologije što u velikoj meri doprinosi još uspešnijoj realizaciji vaspitno – obrazovnog rada dece.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker