DANI DIJASPORE: Ministar bez portfelja podržao jačanje veza Velikog Gradišta sa dijasporom

Opština Veliko Gradište već godinama sprovodi akcije kojima želi da učvrsti veze i pojača saradnju sa svojim građanima koji su na privremenom radu u inostranstvu.

Dani dijaspore/Foto: Promo

Jedan od velikih koraka ka tome bio je radni sastanak ministra bez portfelja zaduženog za saradnju sa dijasporom, Đorđa Milićevića, čelnika opštine Veliko Gradište i pojedinih predstavnika dijaspore.

Ovo je prvi radni sastanak koji novoformirani kabinet Vlade Republike Srbije i opština Veliko Gradište imaju sa dijasporom, a namera je da Dani dijaspore i ovaj vid okupljanja preraste u tradiciju koja će doprineti boljoj saradnji i definisanju mera i aktivnosti koji će svakako biti od značaja za naše sugrađane u dijaspori.

Ispred opštine Veliko Gradište sastanku su prisustovali Dragan Milić, predsednik opštine,Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine, Slađan Marković, zamenik predsednika opštine, Solfina Jovanović, zamenik predsednika Skupštine i Jasmina Štrbac, rukovodilac odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

Nakon radnog sastanka usledio je promotivni događaj nazvan Veza matice i dijaspore (koreni nas spajaju-razdaljine razdvaju) u selu Čeljeva Bara gde su sugrađani, a posebno sugrađani koji su na privremenom radu u inostranstvu, imali prilike da ministru daju predloge i iznesu probleme sa kojima se susreću.

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker