HAPŠENJE U POŽAREVCU: Doktorka Doma zdravlja i njen saučesnik preko lažnih recepata uzeli 90 kutija leka za lečenje narkomana

U cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije u prethodna tri dana u više odvojenih akcija, policija je uhapsila 20 osoba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije u prethodna tri dana u više odvojenih akcija uhapsili su 20 osoba, dok su protiv još 15 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su M.O. (43), radnika Doma zdravlja Požarevac, dok su podneli krivičnu prijavu protiv četrdesetosmogodišnje žene, lekara u ovom Domu zdravlja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje službene isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da su njih dvoje u periodu od 01. do 25. avgusta ove godine na osnovu lažnih recepata podigli 90 kutija leka “buprenorfin” u Apotekarskoj ustanovi Požarevac.

Osumnjičeni M.O. je kako se sumnja na ovaj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 129.555 dinara, za koliko je i oštećen Republički fond PIO.

Po nalogu tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker