SKANDAL U KUČEVU: U sanitetu prevoze pečene prasiće i drva! (FOTO)

Zaposleni u domu za stara lica u Kučevu, pored starih i ozbiljno bolesnih pacijenata, suprotno svim higijenskim propisima, u sanitetskom vozilu prevoze drva za ogrev i pečene prasiće!

Foto: Kurir

Na fotografijama do kojih je došla redakcija Kurira vidi se u sanitetskom vozilu pleh sa dva reš pečena praseta. U istom vozilu u više navrata su iz lokalnog Centra za socijalni rad do Ustanove za odrasle i starije „Kučevo“ prevožene i cepanice.

– Sanitet, koji bi trebalo da bude besprekorno čist, koristi se u privatne svrhe. Prasići u vozilu su samo jedna od zloupotreba! – kaže izvor Kurira iz ovog doma i dodaje da, dok se prevoz prasića koliko-toliko sakrivao, prevoz cepanica je za rukovodstvo ustanove najnormalnija stvar.

Foto: Kurir

– Stare i bolesne ljude nisu samo maltretirali da utovaruju drva već i da sede u portirnici i čiste dvorište. Van svake pameti je šta se tamo radi! – ogorčen je sagovornik.

Slađana Maranović Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad, kada su je pozvali iz redakcije Kurira, prvo je oštro negirala da se u sanitetskom vozilu prevoze prasići i drva.

Foto: Kurir

– To su nebuloze! Ne verujem da je to naše sanitetsko vozilo, a uostalom, otkud ja znam da ste vi novinar?! – rekla je uspaničeno direktorka.

Foto: Kurir

Međutim, nakon što su joj pitanja poslali na službeni mejl, ona je pozvala i dalje tvrdeći da nije njihovo vozilo u pitanju. Ipak, je priznala da korisnici doma „pomažu“ u istovaru drva.

– Ali to je njihova slobodna volja. To je vid radne terapije! – istakla je direktorka.

Direktorka Centra za socijalni rad Slađana Maranović Nikolić / Foto: Kurir

Redakcija Kurira su direktorki prosledili i fotografije kao dokaz da je vozilo njihovo, a ona se nakon toga više nije oglašavala.

TPKNEWS/Kurir/Ružica Kantar

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. I u Velikom Gradistu se vec 20 godina prevozi WC papir u ogromnim kolicinama na relaciji Beograd- Veliko Gradiste pa niko o tome ne prica! Niko ne sme? Gospodin vozac to radi kao svoj privatni biznis sluzbenim vozilom za vreme radnog vremena u drzavnoj sluzbi…. Skoro svi mestani to znaju i svi cute.
    SRAMOTA !!!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker