OMLADINSKI AKTIVIZAM: Odobreno sedam projekata na području Braničevskog okruga

Na području Braničevskog okruga do 31. oktobra realizovaće se sedam omladinskih volonterskih projekata kroz program “Mladi su zakon”, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta sa 372.000 dinara.

Foto: Plakat programa “Mladi su zakon”

U Požarevcu će se realizovati dva projekta – “LimEnKO” i “Fotkaj se i druži, nagradu zasluži!”, koji pripadaju tematskim oblastima zaštita životne sredine i promovisanja zdravih i bezbednih stilova života. Za ove projekte Ministarstvo omladine odobrilo je 67.500 i 42.400 dinara.

Na području Petrovca na Mlavi realizovaće se dva projekta – “Kućice solidarnosti” i “Mladi u etru”, za koje je obezbeđeno 45.000 i 64.185 dinara.

Mladi sa područja opštine Golubac dobijaju sredstva za tri projekta – “”Dobro, Dobri”, “Zaboravljene đerdapske priče” i “Adaptacija terena za odbojku na pesku”, za koje je odobreno 55.000, 50.000 i 48.200 dinara.

Kroz program “Mladi su zakon”, Ministarstvo omladine i sporta pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama da, kroz obuku i projekte, podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker