PAŠNJACI ZA OVCE I SVINJE: Kučevački sport u kriminalnim „kandžama“ napredo-socijalističke vlasti

Opštinsko veće Opštine Kučevo je na svojoj 6. sednici održanoj 10.02.2023. godine donelo “Odluku o raspisivanju javnog poziva za dodelu sredstava iz budžeta Opštine Kučevo za finansiranje i sufinansiranje programa za zadovoljenje potreba i interesa građana u oblasti sporta za 2024. godinu”.

Fudbalski teren FK Kaona na kome je zadnja utakmica odigrana početkom ovog veka

Sportski savez opštine Kučevo će podneti predlog svog godišnjeg programa i godišnjih programa organizacija u oblasti sporta za sportske organizacije sa teritorije opštine Kučevo.

Kako se sredstva u ovom trenutku dele, to niko ne zna. Transparentno ili ne, ko odlučuje? Komisija ili neko drugi, ko su članovi Komisije? Možda se zna, ali to nikada nije objavljeno. Neko ko deli tuđe pare mora da zna najpre vrednosti sportista, ekipa, da pravi razliku, kao što nije napravljena razlika između STK Zelenik koji se takmičio u Prvoj ligi i Plivačkog kluba Pek koji skoro od osnivanja uopšte ne funkcioniše.

Da li je dovoljno da sportsko udruženje ima zastupnika, bude upisano u registar sportskih organizacija i ima otvoren račun u nekoj od banaka ili trezoru? Šta je sa rekreativnim bavljenjem sportom, takmičenjima i članovima sportskog udruženja? Da li su pojedini klubovi aktivni samo na papiru a novac namenjen fiktivnim sportskim udruženjima, međusobno dele određeni kriminalni krugovi u ovoj opštini a možda i šire?

Uočili smo da na zvaničnom sajtu opštine Kučevo u tabelarnom prikazu je evidentirano ukupno 42 aktivna sportska udruženja sa teritorije ove opštine. Iz liste registrovanih sportskih udruženja zaključujemo da se kučevljani aktivno bave sportom, bez obzira na privredne, demografske i druge ne baš povoljne okolnosti kojima su svakodnevno izloženi.

Kad se malo „zagrebe“ ispod površine sportskog entuzijazma u opštini Kučevo, na videlo izlazi jad i beda pod vlašću sadašnje opštinske vlasti koja nije zaobišla ni sport. Većina korisnika sredstava iz budžeta opštine nema program rada, registrovane sportiste i nikakve sportske aktivnosti. Posebno je to uočljivo kod fudbalskih klubova čiji su tereni preorani ili zarasli u korov. Utakmice na pojedinim fudbalskim terenima su odigrane krajem prošlog i početkom ovog veka kada su postojali FK Pionir iz Zelenika, FK Budućnost iz Sene, FK Homolje iz Bukovske, FK Kaona ali i neki drugi klubovi koji su prestali sa takmičenjem u zadnjih nekoliko godina, FK Jedinstvo iz Duboke, FK Radenka, FK Basarac 2015 iz Mišljenovca, FK Pobeda iz Ševice, FK Kvarc iz Neresnice i mnogi drugi koji svake godine iz budžeta opštine crpe minimalno 200.000 dinara po sezoni. Umesto da se na fudbalskim terenima odigravaju utakmice, tereni su pretvoreni u pašnjake za ovace i svinje.

Plivački klub Pek je prestao sa radom odmah posle osnivanja ali zato uredno svake godine po nezvaničnim informacijama dobija iz budžeta donacije za rad od 1.800.000,00 dinara godišnje.

Pokušali smo da dobijemo komentar od opštinske vlasti da li je tačna informacija da sredstva iz bužeta opštine dobijaju i klubovi koji sem zakonskih zastupnika nemaju članove i nikakve sportske aktivnosti? Opštinski vlastodržci, kažu da je „sve regularno i da ne brinemo mi o tome“. Da li je baš tako, pitanjte je za državne institucije zadužene za kontrolu trošenja narodnih para ali i za „profesionalne dizače ruke“, odbornike Skupštine opštine Kučevo kojima su najbitni 10.000,00 dinara po sednici i fiktivni ugovori o delu zaključeni sa direktorom neke od institucija čiji je osnivač opština?

Na osnovu saznanja Insajdera Mileta Sove, realnost je sasvim drugačija i mnogo toga nije regularno, prevedemo u praksi, zakonski zastupnici fiktivnih aktivnih sportskih udruženja služe da legalizuju krađu novca građana opštine Kučevo a nekom drugom klubu ili licu kojima taj novac zakonski nije namenjen, omogućavaju neosnovane prihode a možda i lično bogaćenje? Pitanje je koliko je narodnog novca na taj način isisano iz kase opštine Kučevo, potpisivanjem fiktivnih platnih naloga?

Nekada u svakom selu u opštini Kučevo postojao je bar po jedan fudbalski klub. Bio je to tim koje je celo selo volelo, i nema čoveka u selu koji u mladosti nije odigrao bar nekoliko utakmica i sa ponosom ga predstavljao. Zajedno smo se okupljali na utakmicama, neko je igrao fudbal, drugi su navijali a navijači su bili naši meštani koji su sa ponosom bodrili svoj klub.

Svi mi koji smo svojim novcem, izdvajanjem samodoprinosa gradili nekada sportske terene i objekte, sada smo samo nemi posmatrači neshvatljive i namerne devastacije, urušavanja svega što je činilo jednu prelepu i za seosku omladinu neprocenjivu celinu. Politika je u ovom slučaju uzela svoj danak, političari odlučuju o svemu pa i o sportu, bez obzira na stručnost i kompetencije. Cilj je da se potroši novac, a kako, za koga i gde se troši novac građana izgleda da nikog iz vlasti ne interesuje?

Zadnjih dve godine kučevački sport se nalazi u kriminalnim „kandžama“ politike i odluka koje donosi vladajuća napredo-socijalistička vlast, mi se jedino možemo nadati da će se nešto kad tad promeniti, donositi strategije u cilju realnog pomaka koji po sadašnjem viđenom teško da će biti u ovoj opštini.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

48 Komentari

  1. Meštani sela iz Kaone komentarišu da je teren Fk Kaona pretvoren u livadu za ovce.Najvecu zaslugu za to ima Novica Janosevic koji je preko kluba prao silne milione a teren je namerno zapusten i pretvoren za ispašu svinja i ovaca.

    1. Izvinjavam se meštani sela Duboka komentarišu da su videli drekavca u pećini kad ono Siniša Brsan go šeta po selu.

  2. Bravo za istinit tekst! Gde završava novac namenjen nepostojećim fudbalskim klubovima? Očekujem odgovor od nadležnih institucaji gde se troše moji novci?

  3. Zašto nadležni organi ne stanu na kraj svim tim koji uzimaju novac građana. Kako može toliko sportskih udruženja u Kučevu biti.

    1. Zato što bi trebali da pohapse ceo FK Zvižd i Zvonka Armuša i Rukometni Klub i Erića za sve malverzacije od 2010. do 2020.godine. Dve godine traje istraga za te dve bitange. Završiće se pre ili kasnije.

      1. Jesam krao,otimao,imam 3 plate i moja muma paduri,ukupno 4 prihoda u kuci.Prao sam pare preko plivackog kluba Pek,preko Fk Kaona i potpisivao napumpane racune mom kumu Perišiću kada su se odrzavali Homoljski motivi.I sta mi možete.Ziveo Vučić i moj kum Perišić.

  4. U Kučevu de godišnje operu dvocifreni milioni preko nepostojećih sportskih klubova. Tužilaštvo sve to zna ali čuti.

  5. 32.000.000 IZ BUDZETA OPŠTINE ZA KLUBOVE OD KOJIH JE 90% FIKTIVNIH,PREKO KOJIH SE PERU PARE A ZA POLJOPRIVREDU 8.000.000.TO SAMO U KUČEVU IMA .

  6. Ček,ček,pa ovo je teren Fk Kaona.Vidi se da ga je Novica Janošević dobro održavao i ulagao ogromna sredstva.Po projektu koji je on prezentovao teren je Fk Kaona je trebao da poseduje zgradu svlacionicama za igrace,sudije,delegata,konferencijsku salu,rezervne kucice za igrace i delegata pored terena.Novicin projekat je prošao i na O.veću je usvojen.Novcana sredstva su prebačena na račun kluba a nista nije uradjeno.Gde su ta vise milionska sredstva završila odgovor na to treba da nam da Novica Janošević.Posto on to sigurno neće a i ne želi pozivamo nadležne DRŽAVNE ORGANE da reaguju!

  7. In den letzten Jahren waren Kucev-Politiker an massivem Diebstahl öffentlicher Gelder beteiligt. Es gibt in Kucevo keine Institution oder Organisation, von der Milagarac und seine Freunde nicht Geld gestohlen hätten. Die Staatsanwaltschaft und diejenigen, die reagieren sollten, schweigen. Serbien ist ein Land der Kriminalität. Ich bin stolz darauf, ursprünglich aus Serbien zu stammen, aber ich schäme mich für die Politiker, die Serbien führen. Zeitungen in Deutschland schreiben immer mehr über die organisierte Kriminalität der höchsten Staatsbeamten, daher wundere ich mich nicht über kleine Diebe in Kucevo.

  8. Ovo je klasičan primer krađe,evo primera,neka mi neko objasni u kojim ligama se takmiče gore spomenuti klubovi,koje mesto su ti klubovi zauzeli u jesenjem delu sezone? Našta će da potroše ti klubovi koji samo formalno postoje tih cirka 2000 evra. Zašto tužilaštvo ništa ne preduzima? Da li je Srbija mafijaška zemlja?

  9. Žao mi je što se Fk Jedinstvo iz Duboke ugasio,punih 40 godina je bio član mfl Pek a kasnije Dunav, posle legendarnog Miće klub više ne postoji. Sve su ovi naprednjaci uništili!

  10. Šema za uzimanje para preko sportskih klubova je sledeća: najvažnije je da klub bude registrovan i da ima zastupnika. Sve ostalo je lako, sportski savez kobajagi radi program takmičenja, konkuriše se kod opštine koja u dogovoru sa zakonskim zastupnikom odobrava sredstva koja se uplaćuju na račun kluba. Zakonski zastupnik potpisuje blanko virmane, daje ih lopovu koga je zadužila bratija. Lopov podiže novac, jedan deo ide Zviždu a drugi deo zadržavaju za sebe i bratiju. Zakonski zastupnik za uzvrat ima ugovor o delu sa opštinom ili neko od njegovih ukućana. Svi to znaju ali ćute, dokle, videćemo

  11. Neće naprednjačka vlast trajati večno. Jednog dana će na red doći i ispitivanje rada javnih tužilaca koji celo vreme primaju platu da štite zakonitost države. Da li tužioci misle da ćutanjem čuvaju svoja radna mesta. Sačuvaće radna mesta dok su pod zaštitom naprednjačke vlasti a kad ona padne, debelo ćemo se baviti njihovim radom.

  12. Знам да игра Звижд, Раброво и Волуја. Други се не такмиче. Одбојкашки и кошаркашки клубови не постоје, Пливачки исто не постоји. Кад се све сабере постоје три фудбалска клуба један рукометни, неколико шаховских клубова, џудо клуб, бодибилдери и три стонотенисерска клуба. То вам је све а новац се пере преко најмање 30 спортских удружења. Буџет за спорт за ову годину је 32.000.000 милиона динара па ви видите где су паре.

    1. U pravu si Ratko.Po zakonu o sportu opština je duzna da na svom sajtu objavi odluku opštinskog veća o raspodeli sredstava klubovima,gde se može videti koliko je svaki klub pojedinacno dobio odredjena sredstva iz budzeta.Da bi mogli da peru novac preko fiktivnih klubova opstinske vlasti objave samo odluku o ukupnim sredstvima za sport koja su kako ti kazes 32.000.000,tako da uporno godinama kriju od gradjana koliko je recimo u toj raspodeli novca dobio Fk Kaona,Fk Mustapic,Fk Radenka,Fk Duboka,plivački klub Pek i da ne nabrajam jer bi svi gradjani opstine Kuceva znali koji su klubovi samo na papiru,fiktivni,koji dobijaju sredstva iz budzeta opstine preko kojih se pere novac i pune dzepovi opstinskih funkcionera.

      1. Zašto jednostavno ne uplatite meni dva miliona koliko sam krao dok me nisu oterali i neću više da pišem?!

  13. Svi ti predsednici nepostojećih fk klubova bi tužilaštvo trebalo da sasluša i da priznaju šta su uradili s parama. Ovo je čista pljačka koju može dokazati i učenik osnovne škole.

  14. Za sve kradje iz budzeta opstine pod plastom bratije, mafije i partije postoje papiri i bankarski izvodi. Proci ce i vreme naprednjaka brze nego sto oni misle tek onda cemo dokazati koliko je novca opljackano preko sportskih klubova iz Kuceva

  15. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😄😄🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  16. Novice ne moj da se nerviras,to sto tvoju Dušicu pozdravlja kolega Bojović to je zbog toga sto joj je on pokazivao i radio sa njom neke vežbe.

  17. To su bile one lepe vezbe na strunjači,špaga,most a najviše čučnjevi i to na komandu sedi dole pa ustani gore i opet sedi dole i ustani gire,sve dok se Dušica ne umori od čučnjeva a Bojović od ” brojanja”.

    1. Gagi Novice kume dok je radila vezbe raztezanja i natezanja na strunjači tvoja Muma Paduri kolega Bojović joj je često pustao pesmu koju je ona volela od Miloša Bojanića:A ona igra na,a ona igra, na k**cu se vrti kao čigra.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker