OŠTETIO SINDIKAT SKORO ZA MILION: Uhapšen sindikalac požarevačkog vodovoda!

Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su B. S. (41).

Foto: MUP/Privatna arhiva

Uhapšeni je odgovorno lice sindikalne organizacije JKP “Vodovod i kanalizacija” Požarevac, a sumnjiči se da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetio taj sindikat za 902.817 dinara.

On se tereti da je, tokom 2018. i 2019. godine, ugovorio nabavku sirovog uglja lignita koji je platio dobavljaču sa računa sindikata. Kako se sumnja, oko 180 tona uglja zadržao je za sebe, preprodavao ga i na taj način protivpravno prisvojio 622.937 dinara.

Takođe, osumnjičeni se tereti da je, od 2018. do 2020. godine, sa računa sindikalne organizacije JKP „Vodovod i kanalizacija“ podigao 279.880 dinara koje je zadržao za sebe, a na štetu tog sindikata.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. E tu Javno tužilaštvo i odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala pokazuju silu. Aj nek dođu u Kučevo ako smeju kod Ace Karatiste koji je utajio milione dinara za porez!!! Direktor komunalnog mu je otpisao tri miliona za komunalije, a hotel nije ni prijavio za plaćanje poreza. Koristi besplatno sportske terene, parking a radnici komunalnog konobarišu kod njega!

  2. Kakva zajebancija…uhapsili sindikalca za ugalj,a direktora za rentiranje lokala sa slike za 1,5 miliona evra nisu?! Ovaj nesrećnik očito nije član SNS-a.

  3. Zbog ćutanja i ne preduzimanja nikakvih aktivnosti na sprečavanju i procesuiranju raznih zloupotreba aktuelne vlasti u Kučevu, obećavam da će većina javnih tužilaca biti procesuirana i kažnjena u skladu sa zakonom. Takođe će biti optuženi za saučesništvo jer nisu reagovali po službenoj dužnosti iako su imali obavezu da to učine.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker