OPTUŽEN DIREKTOR CSR IZ VELIKOG GRADIŠTA: Posle prebijanja žene, šuraka i tasta pušten na slobodu uz nanogicu!

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv direktora Centra za socijalni rad u tom gradu Danijela Živanovića zbog sumnje da je nakon verbalne rasprave fizički nasrnuo na suprugu, a potom i taštu i šuraka.

Foto: Facebook/Danijel Živanović

On se tereti za krivična dela nasilje u porodici, a tužilaštvo je predložilo sudu da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje godinu dana i meru zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine, kažu iz tužilaštva.

Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor (nanogicu) do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena – njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu.

Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako okrivljeni ne bi ometao postupak uticanjem na njih.

Danijelu Živanoviću se na teret stavlja da je 31. januara primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka, tako što je, pošto mu je supruga saopštila da želi da ga napusti, najpre vikao i galamio, a zatim joj zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će je zaklati ako bude prišla njegovom detetu.

Potom joj je stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci. Taštu je vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice.

Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, kojom prilikom mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože, navodi se u optužnom predlogu.

Danijel Živanović je na saslušanju u tužilaštvu negirao da je počinio krivično delo. Inače, u ovoj porodici ranije nije bilo prijava nasilja.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Dobio nanogicu umesto da u zatvoru čeka presudu. Takvim presudama su sudije kumovale mnogim ubistvima žena. Sramota. Na kraju će još po našem sudstvu žena, tašta i šurak biti krivi.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker