SITUACIJA POD KONTROLOM: Proglašena redovna odbrana od poplava u gornjem toku Mlave i na Peku

Proglašena je redovna odbrana od poplava u gornjem toku Mlave i na Peku u opštini Kučevo. To za sada podrazumeva samo praćenje situacije, a opasnosti od izlivanja trenutno nema.

Reka Pek

RHMZ upalio je narandžasti hidroalarm za reku Mlavu za utorak i sredu, 4 i 5. april. Vodostaj će se kretati između granica redovne i vanredne odbrane od poplava, navodi RHMZ.

Trenutni vodostaj Mlave kod Velikog sela u opštini Malo Crniće je oko 204cm. Granica redovne odbrane od poplava iznosi 230 cm, dok je vanredna granica 400cm.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, je u obraćanju medijima istakao da nema potrebe za podizanjem panike, jer je u ovom trenutku situacija stabilna, a sve službe će narednih dana pratiti situaciju iz časa u čas i ukoliko bude potrebe biće preduzete potrebne mere.

Direktora JKP “Kučevo” Darijan Drikić, je za TPKNEWS naveo da situcija je za sada svuda pod kontrolom, da su nadležne službe obišle sve destinacije na kojima bi moglo doći do izlivanja i da su u stalnom kontaktu su sa nadležnim službama iz Majdanpeka.

– Ono što je pozitivno je da je kiša i tamo prestala i prešla u slabiji sneg. Situacija se prati u kontinuitetu i u slučaju vanrednih okolnosti javnost će biti obaveštena na vreme – , poručio je direktor Drikić.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker