OGORČEN ZBOG DEPONIJE: Najavio protest za 6. oktobar ispred Gradske uprave u Požarevcu

Dragan Đorđević krivi Požarevčku gradsku vlast što zbog deponije ne može da uđe u svoj voćnjak, koji mu zbog toga više ne donosi zaradu.

Dragan pored ograde svog imanja

Zbog deponije smeća koja mu je preprečila ulaz u voćnjak, Dragan Đorđević iz Požarevca rešio je da 6. oktobra protestuje ispred Gradske uprave. Planira da tog dana doveze ručna kolica ili donese kese sa smećem i ostavi ih ispred ulaza u Gradsku upravu, jer smatra da su gradske službe krive za njegov problem. – Živim u Ulici Bože Dimitrijevića, a par stotina metara dalje nalazi se moj voćnjak od 32 ara. Međutim, već godinama ne mogu da uđem u svoju parcelu, jer mi je deponija preprečila ulaz – rekao je Dragan.

Ova deponija nastala je pre 15 godina, na zemljištu privatne firme “Igma”. Dragan tvrdi da je Skupština opštine Požarevac 2002. godine donela odluku da se tu formira deponija građevinskog šuta i da gradske komunalne službe nadgledaju odlaganje. Tu je bio i stražar, a postavljene su i rampa i kućica, ali su one kasnije ukradene. – Ovde se ne dovozi samo šut, već otpad svih vrsta. To je zagadilo moj voćnjak, pa sada, i kad bi se sve raščistilo, ja ne bih smeo ništa tu da sadim i prodajem za jelo, jer bi bilo zatrovano – kazao je Dragan.

On se obraćao i Gradskom veću i komunalnoj inspekciji, ali su samo komunalni policajci došli i napravili zapisnik. – Pre 13 godina grad mi je vansudski platio 120.00 dinara odštete za propali rod voća, ali sada takav način ne predlažu, već mi kažu da ih tužim – rekao je Dragan. Ukoliko mu protest 6. oktobra ne urodi plodom, on je najavio tužbu sudu, jer smatra da je oštećen i zbog izgubljene zarade od prodaje voća i zbog kršenja ustavnog prava na slobodu kretanja, pošto mu je ulaz u voćnjak blokiran.

Deponija pored Draganovog imanja

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo gradonačelnika Požarevca, Baneta Spasovića koga smo izvestili o namerama građanina Dragana Đorđevića zbog svog komunalnog problema. Gradonačelnik Spasović je rekao da svako ima pravo da protestvuje, ali na prikladan i civilizovan način, i da je građanin trebao prvo da se obrati Javnom komunalnom preduzeću jer je ono zaduženo da se brine o čistoći grada i o svim deponijama. – Mi se nalazimo na mestu gde treba da rešavamo probleme građana i tu nema zbora. Građani za svaki svoj problem mogu da se obrate lokalnoj samoupravi radi rešavanja istog, ali to treba da urade po propisanoj proceduri i adekvatnoj prijavi. Što se konkretno tiče pomenutog problema smatram da je trebalo da se obavesti prvo Javno komunalno preduzeće, koje je zaduženo da rešava takve probleme. Sigurno je da ću se postarati da se reši ovaj problem i koliko sutra obavestiću direktora komunalnog da vidi o čemu se radi i da se reši taj komunalni slučaj. Uskoro će mo doneti odluke o dugoročnom rešenju takvih i sličnih problema, ali će mo se postarati da oni koji na razne načine zagađuju okolinu budu rigorozno kažnjeni. Naglašavam da je Javno komunalno preduzeće Požarevac dužno da čisti sve divlje deponije i da sprečava njihov nastanak, jer je za to plaćeno i opremljeno od novca građana – kategoričan je gradonačelnik.

Dragan Đorđević na kraju je rekao da je pre mesec ipo dana zatražio prijem kod gradonačelniuka radi iznošenja problema ali ga do današnjeg dana niko iz Gradske uprave nije pozvao, niti ga je obavesti kada će moći da ga gradonačelnik primi.

KAPIJA

Šut i smeće pored Draganovog voćnjaka uvećavaju se iz dana u dan, pa je tako nedavno smeće polomilo kapiju i prekrilo je. Ukoliko se bude nastavilo sa izručenjem smeća, koje dovoze i firme i građani, ono će uskoro prekriti i Draganov voćnjak.

TPKNEWS/M.Veljković

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker