NEVEROVATNA PRESUDA!

Pronađeni marihuana i heroin, niko nije kriv!

Viši sud u Negotinu oslobodio je, zbog nedostatka dokaza, Zaječarce S.D., M.J. i M.G. optužbi da su organizovali kriminalnu grupu koja je u Timočkoj krajini preprodavala marihuanu i heroin, iako ih je, prethodno, prvostepenom presudom, Viši sud u Zaječaru oglasio krivim i osudio na ukupno 15,5 godina robije!

Foto: Ilustracija

Pre nešto više od godinu dana, policija je kod S.P. iz Boljevca pronašla oko 50 grama marihuane, koja je bila spremna za dalju prodaju. Dalji trag je organe reda doveo do D.S. iz Zaječara, u čijoj je kući pronađeno gotovo 1,3 kilograma marihuane i, na još tri mesta, ukupno oko 120 grama heroina.

Daljom istragom, došlo se do S.D. iz Zaječara, i njegovih sugrađana M.G. i i M.J. Usledilo je sušeenje pred Višim sudom u Zaječaru, na kome se S.D, koji je još uvek u bekstvu, sudilo, u odsustvu.

Prvostepenom presudom, S.D. je osuđen na 5,5, a M.G. i M.J. na po pet godina zatvora. S.P. i D.S su oglašeni krivim, ali su oslobođeni od kazne. Posle toga, odbrana je uložila žalbu, koju je Apelacioni sud prihvatio, naložio izuzeće Višeg suda u Zaječaru i predmet dodelio Višem sudu u Negotinu.

– Apelacioni sud je potvrdio presude za S.P. i D.S. – navodi izvor iz istrage. – Ali, presudom Višeg suda u Negotinu S.D. M.G. i M.J. su oslobođeni optužbi zbog nedostatka dokaza, jer je uvažena činjenica da na dokaznom materijalu nije bilo DNK tragova prvobitno optuženih Zaječaraca –.

Naš sagovornik navodi da se sada došlo do paradoksalne situacije da su pronađeni marihuana i heroin, koji nisu ničiji! Uz sve to, iako je oslobođen optužbi, S.D. se još uvek nalazi u bekstvu, a Tužilaštvo je najavilo žalbu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker