Osvećenje crkve “Sveti Sava” u Topolovniku

Topolovnik je davne 2000. godine krenuo u projekat izgradnje Svetog Hrama u slavu i čast tog istog prvog arhiepiskopa srpskog a na korist Crkve Hristove i svih njenih udova.

Hram Svetog Save u Topolovniku

17 godina kasnije, taj hram biva završen. Samo oni koji su radili na njemu znaju kakva iskušenja su imali, bilo da su ta iskušenja materijalne ili nematerijalne prirode.

Povodom ovog događaja za “TPKNEWS” rekao je jerej Sreten Milovanović: – Ovim povodom obaveštavaju se svi ljude dobre volje da se dana 06. avgusta 2017. godine vrši arhijerejsko osvećenje i prva arhijerejska liturgija u istoriji ovog Hrama. Ovo je dan za ponos, dan za diku, dan koji ostavljamo u amanet svim pokolenjima pečatom i potpisom koji je živa Crkva. I kao što stoji u molitvi na vhodu ” Blagočestivi i hristoljubivi rod hrišćanski, Ktitore i Priložnike svetoga hrama ovoga da pomene Gospod Bog u Carstvu svome svagda, sada i uvek i u vekove vekova” materijalni spomenici bilo koje vrste nama nisu potrebni, jer dokle god se u Topolovniku bude služila SVETA LITURGIJA i dokle god u Topolovniku bude postojao ovaj hram ti udovi Hristovi, ova sveta naša braća biće pominjana u molitvama i hvalospevima. Takođe molimo za svu neophodnu materijalnu i nematerijalnu pomoć svu našu braću, naše saslužbenike u organizaciji ovog velelepnog događaja, jedinstvenog u itoriji sela zahvaljujući Bogu svagda što je nas blagoslovio da to sprovedemo – kazao je jerej Sreten Milovanović.

Svako ko želi da učestvuje u događaju proslavi i svečanom obedu može se javiti svešteniku kako bi se uključio.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker