KATASTROFA U VELIKOM GRADIŠTU: Olujno nevreme izazvalo totalni kolaps, vodene bujice nosile sve pred sobom! (VIDEO/FOTO)

Olujno nevreme uz snažan vetar i veliku količinu padavina pogodilo je juče popodne opštinu Veliko Gradište, a kako nam je javljeno, u Velikom Gradištu veliki broj ulica i domaćinstva je bilo poplavljeno. 

Potop u Gradištu

Snažna kiša i padavine juče su izazvale pravi potop i potpuni kolaps u Velikom Gradištu i naseljima! Jak pljusak je u popodnevnim satima uzrokovao potpuni haos na ulicama grada, jer kanalizacioni sistem nije mogao da primi toliku količinu padavina.

Donji deo grada oko Opštine i gradski park potpuno su bili pod vodom.

Kako nam je naš čitalac javio: – Svaki put kada padne kiša sva voda se sliva sa groblja i meni se napuni podrum vode. Naši opštinski pacovi umesto da asfaltiraju ulicu u Majuru oni pošalju ove da bacaju rizlu, i zbog te rizle koju stalno gomilaju na putu umesto da voda ide u topoljar ko što je godinama išla, ona svaki put preplavi nam podrume. Ovo je velika bruka i sramota, sve će kuće da nam propadnu od vode, a naš debil od predsednika dobio je pare da se sredi Majur. Međutim, umesto da ih upotrebi za to što ih je dobio, on je podelio plate njegovim opštinskim pacovima i ženama što rodile bebe -, kazao nam je naš čitalac sav ogorčen i besan.

U samom centru grada, u Sinđelićevoj ulici, voda je takođe preplavila dvorišta i kuće, jer ta ulica nikada do sada nije još ni jednom asfaltirana, ali je zato nasipana rizla, pa je zbog toga nivo puta višlji od nivoa okolnih dvorišta, i posle svake kiše okolna dvorišta i kuće budu preplavljene.

U Topolovniku je nabujala voda iz potoka koja se izlila kompletno srušila zaštitni zid od blokova i poplavila igralište. Šteta je ogromna, s obzirom da je sada igralište puno sa blatom i muljem.

Najveća sramota u svemu ovome je, što opština Veliko Gradište i posle svih poplava koje su se desile do sada, ni dan-danas nema plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama. A najgore od svega toga je što zbog toga, kako stvari trenutno stoje, niko neće da odgovara. Iako su izmenama Zakona o vanrednim situacijama predviđene kazne za odgovorna lica ukoliko se ne naprave planovi za postupanje u vanrednim situacijama. Do sada nije bilo sankcija za neispunjenje te obaveze.

M. Lalić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker