Proglašena vanredna situacija u Petrovcu na Mlavi (VIDEO)

Juče je u Petrovcu na Mlavi održana vanredna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi.

Foto: RTV Braničevo

Ugrožen je veliki deo opštine, vitalni delovi grada i pričinjena je velika materijalna šteta. Štab za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi proglasio je vanrednu situaciju zbog posledica nevremena.

Opštinu Petrovac na Mlavi je u sredu oko 16 časova pogodilo jako nevreme praćeno kišom i gradom.

“Najkritičniji momenat ove prirodne katasrofe dešavao se u ulici 8. oktobra i u ulici Karađorđevoj u Petrovcu na Mlavi. U jednom trenutku je postojala velika opasnost da budu poplavljene kuće, a podrumi su već svi bili pod vodom. Štab za vanredne situacije, privatna lica, KJP “Izvor”, Elektrodistribucija i svi meštan iz tih ulica blagovremeno su došli na lice mesta i pomogli da se odbranimo od ove prirodne katastrofe”, kazao je predsednik opštine.

Obzirom da je postojala velika mogućnost plavljenja domaćinstava, izvršeno je probijanje kanala prema kasarni, tako da je na taj način, sprečene posledice koje su mogle biti znatno teže.

“Sva sreća što reka Mlava nije proizvela nikakvu štetu. Opštisnsko rukovdostvo će učiniti sve što je u njegovoj moći da u vremenu koje sledi da nađemo rešenja koja mogu da pomognu da se ovako nešto više ne desi” rekao je komandat štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker