DRUGOVI, DOLAZI VREME ĆORKE: Policija “češlja” dokumentaciju petrovačkih opštinara!

Policija nikada nije bila tako i toliko podređena jednom režimu i njegovim potrebama, kao što je to danas. Ali ovaj režim napravio je i veliku grešku.

Foto: TPKNEWS

Mada iako su policiju čak i organizaciono podredili isključivo odbrani njihovog režima, to nije razjedinilo njene pripadnike. Naprotiv, svi su se oni našli u istom problemu, jer jedva preživljavaju sa niskim primanjima, sa lošom opremom, suočeni sa kriminalnom mrežom koja je pod zaštitom aktuelnog režima. Pogaženo im je i dostojanstvo i lična etika i profesionalni kodeks i moral. Ukratko, srpska policija je svedena na dno društvene lestvice. Iznutra je nagriza korupcija, politički pritisci, nametanje partijske volje. Sve govori, a policijski sindikati to i potvrđuju, da će širenjem pobuna i protesta stati rame uz rame sa opljačkanim građanima. A, kad policija pređe na stranu naroda…

Kako javlja insajder TPKNEWS iz Opštinske uprave opštine Petrovac na Mlavi, više inspektora PU Požarevac već nekoliko dana bukvalno ne izlaze iz prostorija opštine Petrovac. Osnov za istragu je izveštaj ovlašćenog revizora za 2018. i 2019. godinu gde su pronađene milionske nepravilnosti u vezi sa javnim nabavkama i isplatama navodnog prekovremenog rada odabranim radnicima opštinske uprave kao i nepravilno isplaćene uvećane zarade u više kolektiva kojima je osnivač opština, što su krivična dela.

Dana 19. aprila 2021. godine, tri inspektora PU Požarevac su celog prepodneva “češljala” dokumentaciju opštine Petrovac na Mlavi i prikupljala sumnjive papire. Tako da se očekuje vruće proleće i leto za neke petrovačke vlastodršce!

Očigledno da polako dolazi kraj mahinacijama, nameštanim tenderima, naduvavanju cena radova, izmišljanja prekovremenog rada… Izgleda da će neki petrovački funkcioneri svakako imati mogućnosti za pošten rad, konačno, pa i prekovremeni ali u jednoj instituciji u obližnjem sedištu Braničevskog okruga.

A da je navodno sve u najboljem redu nakon skandaloznog izveštaja revizora, javnost je uveravao i predsednik Skupštine Petrovac na Mlavi, Milanče Aćimović koji je tvrdio da je revizor izveštaj uradio na osnovu nagađanja, i da navodno nije bilo velikih primedbi.

„Taj konačan izveštaj se objavljuje na portalu državne revizije, ali i mi smo dužni da takav izveštaj stavimo na uvid odbornicima i da se oni oko njega izjasne. Do tada, ovo su sve neka nagađanja, a koliko sam upoznat nije bilo velikih primedbi. Oni su pregledali svaku fakturu, svaki račun, čak su i kod privatnih preduzeća pregledali sve u vezi sa poslovanjem koje se odnosi na opštinu, što je dobro. Kad imate kontrolu, ne možete da pravite greške u radu“, istakao je tada predsednik Skupštine Petrovac na Mlavi, Milanče Aćimović.

Skoro tri godine pišemo o zločinačkom režimu širom Braničevskog okruga koji surovo i bez milosti pljačka nesrećan narod. Mnogi su nam se smejali, smatrajući da su nedodirljivi. A sada je izgleda došlo vreme da i ovaj nedodirljivi kartel padne. Došlo je vreme da svi oni koje smo prozivali, dokazujući njihov kriminal, odu iza rešetaka. Spisak je, što bi rekao narod, pogolem. I zastrašujući.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. A Veliko Gradište, Golubac, Kučevo, Kostolac, Požarevac… Pa još dve Zabele moraće da se sazidaju da časne i poštene rukovodeći strukture.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker