VOZAČI, BUDITE OPREZNI: U nekim predelima u Srbiji padaće ledena kiša!

Kiša, mokri kolovozi i slabija vidljivost u nižim i otapanje snega u višim predelima, mogu doneti češće prekide i vanredne zastoje u saobraćaju.

Na krajnjem severu ujutru i pre podne kiša će se ponegde lediti pri tlu, posle podne moguća je kratkotrajna pojava snega uz istovremeni prestanak padavina sa zapada.

Vetar slab i umeren, u južnim predelima Srbije jugozapadni, u planinskim predelima povremeno i jak, u ostalim krajevima severozapadni i zapadni, koji će krajem dana biti u skretanju na zapadni i jugozapadni.

Najniža temperatura od -1 do 8, najviša od 0 na severozapadu do 10 stepeni na jugoistoku.

Prvih dana januara temperature će biti za 10 do 15 stepeni više od proseka za ovo doba godine, s obzirom na to da je prosek maksimalne temperature od 1 do 5 stepena. Prema trenutnim prognozama, zime nema najmanje bar do Božića.

VOZAČI, BUDITE OPREZNI

Na putevima severne Bačke i Banata, slaba kiša se i danas može lediti, pa vozači moraju biti posebno oprezni, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Kiša, mokri kolovozi i slabija vidljivost u nižim i otapanje snega u višim predelima, mogu doneti češće prekide i vanredne zastoje u saobraćaju.

Pošto se u ovim pretprazničnim danima ljudi više opredeljuju za sopstveni prevoz, a tada su i gužve veće, AMS poziva vozače da krenu ranije, kao i da za vreme vožnje budu tolerantniji.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5:15, nema zadržavanja na putničkim terminalima naših granicnih prelaza. Samo na prelazu Batrovci, na teretnom terminalu, pri izlazu iz zemlje, kamioni čekaju jedan sat.

AMS podseća da je zbog novogodišnjih i božićnih praznika produženo radno vreme graničnih prelaza Bajmok – Bačalmaš i Bački Vinogradi – Ašothalom, koji će do sredine januara raditi od 7:00 do 24:00.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker