MUČIO I ZLOSTAVLJAO DEČAKA: Sud u Velikom Gradištu oslobodio policajca nasilnika iz Golupca!

Policajac iz Golupca Vladimir Pajić (34) koji se u julu 2021. godine našao u centru skandala kada je obezbeđujući jedan fudbalski turnir, povukao za uvo dečaka koji je tada imao 13 godina, oslobođen je u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu.

Osumnjičeni policajac za zlostavljanje i mučenje dečaka/Foto: Drustvene Mreže

Da podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podiglo je optužnicu protiv policajca, kome se na teret stavljalo da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Osnovni sud u Velikom Gradištu doneo je oslobađajuću presudu za policajca Vladimira Pajića u kojoj se navodi da nije počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, ali se na ovu presudu žalilo Osnovno javno tužilaštvo u tom gradu po svim tačkama.

Žalba je potom uložena Višem sudu u Požarevcu i presuda koju je doneo nadležni sud u Velikom Gradištu je ukinuta i predmet je vraćen na ponovljeno suđenje.

Da podsetimo, Vladimir Pajić je 21. jula 2021. godine u Golupcu, gde je zajedno s kolegom obezbeđivao skup u jednom sportskom centru, gde se igrao fudbal, i iz nepoznatog razloga, dok je prolazila grupica dečaka, prišao je oštećenom maloletniku. Policajac je navodno, prišao nadmeno i rukom ga uhvatio za uvo, koje je potom počeo da mu uvrće. Dečak se, navodno zbunio, a njegovi vršnjaci su se iznenadili, kao i svi prisutni u tom trenutku. Policajac Vladimir Pajić je potom izgovorio rečenicu, od koje se dečak toliko uplašio da nije znao da li da plače ili da pokuša da pobegne.

Navodno, osumnjičeni mu se grubim i pretećim glasom, dok ga je još držao za uvo rekao: “Ako te sad udarim, ima da ti krenu sline na nos!” Nakon čega je policajac Vladimir Pajić pustio dečaka i mirno otišao s kolegom da obavlja posao čuvara reda. Dečak je pobegao kući i dramu koja mu se desila ispričao baki, koja je zatim slučaj prijavila policiji.

Protiv policajca Vladimira Pajića se tada vodio i disciplinski postupak u MUP-u.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker