PO 6. PUT ZA REDOM: Održano državno prvenstvo u ciklo krosu na Srebrnom jezeru (VIDEO)

Državno prvenstvo u ciklo krosu, 6. po redu, održano je po tradiciji na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta čime je ovde najavljena predstojeća turistička sezona sa posebnim akcentom na sportski turizam, a šampion Srbije postao je Andrej Galović iz Biciklističkog kluba „Partizan“ Beograd.

Foto: RTV Braničevo

Učešće u ovoj sve popularnijoj sportskoj disciplini uzelo je oko 200 takmičara koji su se nadmetali u sedam kategorija.

Trku je, porukom takmičarima, otvorio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

– Zadovoljan sam što ste po šesti put na Srebrnom jezeru i što na ovaj način počinjemo turističku sezonu 2021. godine. Mladost i sport pobeđuje sve nedaće, nadam se da će pobediti i koronu koja nas prati godinu dana. To dokazuje oko 200 takmičara koji uprkos vetru učestvuju na državnom prvenstvu Srbije koje se održava na Srebrnom jezeru. Za nas je ovo početak turističke sezone za koju se nadamo da će biti izuzetno dobra kao prošlogodišnja – rekao je Milić.

Foto: Promo

On je još kazao da mu je posebno zadovoljstvo što događaju prisustvuje gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović i što ovaj grad planira da naredne godine nastavi sa tradicijom baciklizma.

– Drago mi je što je Veliko Gradište domaćin ovog takmičenja i što sam danas ovde. Prošle godine je Požarevac bio proglašen za domaćina decenije Biciklističke trke kroz Srbiju i iskoristiću ovu priliku da najavim da će ove godine start trke biti u Požarevacu. Posebno me raduje što će trka proći kroz Braničevski okrug jer je veoma bitno da probudimo sport u svim opštinama u okrugu. Veoma mi je drago što je Gradište, kao jedna od naših lepših opština Braničevskog okruga, domaćin ovog takmičenja, najavivši otvaranje trke i u Požarevcu kao i blisku saradnju u narednom periodu – istakao je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

Predsednik organizatora takmičenja, Biciklističkog saveza Srbije, Branko Banović poželeo je sreću takmičarima na prvom takmičenju u ovoj godini.

Suorganizator trke ispred opštine Veliko Gradište je Sportski savez opštine dok je podršku pružila Turistička organizacija.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker