AMBASADOR LEPOTE: Kučevljanka, Miss Planet Serbia, otkriva kako je bilo takmičiti se za titulu Miss Planet u Kambodži

Pod nazivom “Jorgovanska noć” održaće se prvo polufinalno takmičenje za izbor Miss Srbije 2019 u Kučevu u okviru tradicionalne manifestacije “Homoljski motivi”, a pred sam događaj pričali smo sa Miss Planet Serbia, Tamarom Novaković.

Foto: Promo

O tome i kakve utiske nosi iz Kambodže sa takmičenja Miss Planet razgovarali smo sa Srpskom predstavnicom Tamarom Novaković Miss Planet Serbia.

1. Gde se održalo takmičenje za Miss Planet i šta predstavlja titula Miss Planet?

Takmičenje je održano u Kambodži. Pripreme su trajale dve nedelje i veći deo tog vremena smo proveli u Pnom Penu, glavnom i najvećem gradu Kambodže. Takmičenje Miss Planet je posvećeno zaštiti planete Zemlje, životne sredine i promociji prirode. Shodno tome, u toku takmičenja smo posetili školu lokalnih studenata i vojske gde je svaka od devojaka, delegata takmičenja, posadila po jedno “drvo života“.

2. Kakve aktivnosti ste imale u toku dana?

Svaki dan smo imale jedan deo standardnih obaveza vezanih za vežbanje koreografije, dosta fotografisanja i snimanja video materijala za oficijalno takmičenje, u vezi sa promocijom prirode, kulture i turizma Kambodže. Pored toga, imale smo i dosta jednodnevnih izleta u obližnja i istorijski značajna mesta. Posetile smo najveći svetski verski kompleks hramova Angkor Vat, sagrađen u 12. veku, a nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. Anđelina Džoli je snimala filmove ovde, a ona je i zaštitno lice Angkor Vat-a. Imale smo priliku da vidimo mnogobrojna arheološka nalazišta kao i da posetimo najveću dečiju bolnicu.

3. Kakvi su tvoji utisci o takmičenju i da li si zadovoljna?

Najlepši osećaj mi je bio kada smo se predstavljali u našim nacionalnim nošnjama. Ja sam nosila nošnju Istočne Srbije, a nakon toga su se sve devojke slikale u lokalnoj Kmerskoj nošnji. Prezadovoljna sam organizacijom takmičenja, pre svega činjenicom da sam dobila priliku da kao ambasador lepote predstavim svoju zemlju u svetu. Na tome bih se zahvalila kompaniji Miss Yu, organizaciji Miss Srbije i gospođi Vesni Jugović. O tome kakav sam utisak ostavila na takmičenju i kakve sam pozitivne komentare dobila nakon takmičenja od organizatora i žirija, najbolje goviri činjenica da je vlasnik licence i organizator takmičenja Miss Planet izrazio želju da prisustvuje ovogodišnjem izboru za Miss Srbije i da se upozna sa svim kulturnim, istorijskim i tradicionalnim običajima Srbije koje sam ja predstavila u Kambodži.

4. Možeš li da nam kažeš kakvi su tvoji dalji planovi u ovoj godini?

Pre svega bih istakla da sam kao Miss Planet Srbije postala zaštitno lice mog grada Kučeva i manifestacije „Homoljski motivi“. Tradicionalni izbor pastirice (devojke u narodnoj nošnji) je evoluirao u polufinalni izbor za Miss Srbije, pod nazivom „Jorgovanska noć“. Manifestacija „Homoljski motivi„ se tradicionalno održava,ove godine 52.put po redu i traje četiri dana. U okviru manifestacije, 31. maja biće održano prvo polufinalno takmičenje izbora za Miss Srbije za ovu godinu. Devojka koja pobedi na ovom polufinalnom takmičenju plasiraće se direktno u finale izbora za Miss Srbije.

Foto: Promo

U okviru same manifestacije, priključili smo se Projektu Srbija zemlja Jorgovana tvorca Vesne Jugovic de Vinča, čiji cilj je da Srbija u svetu postane prepoznatljiva po dolinama Jorgovana, te će tako i naše takmičarke u Kučevu zasaditi svoj jorgovan.

5. Koju ulogu ćeš imati na ovoj manifestaciji, pošto si nam rekla da si zaštitno lice manifestacije i grada Kučeva?

Moj zadatak je da u toku cele godine promovišem vrednosti i tradiciju svog kraja, grada Kučeva i same manifestacije, promovišem i predstavljanje tradicionalne kuhinje Homolja, starih zanata, homoljskih tradicionalnih igara, radova domaće radinosti kao i izvanrednih oblika narodne muzičke tradicije. Manifestacija „Homoljski motivi“ je najpoznatija turističko-kulturna manifestacija u opštini Kučevo, koja je odavno dobila republički značaj. Reč je o jedinstvenoj smotri stvaralaštva Istočne Srbije. Veoma sam uzbuđena i sa nestrpljenjem očekujem da izaberemo devojku koja će. pored polufinalne titule i direktnog plasmana u finale takmičenja Miss Srbije. postati novo zaštitno lice manifestacije „Homoljski motivi“ i grada Kučeva. Tradicionalno se očekuje velika posećenost manifestacije.

Shodno tome bih pozvala sve koji su u mogućnosti da dođu i prisustvuju manifestaciji kao i sve devojke koje su zainteresovane da pošalju svoje prijave putem https://www.facebook.com/Miss-Serbia-357214890995498/ ili na mail prijavemis.srbije@gmail.com.

(Tpknews.com/Telegraf.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker