KONKURS: Za otkup umetničkih dela u Kučevu 275.000 dinara

Centru za kulturu “Veljko Dugošević” u Kučevu, Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je 275.000 dinara za otkup dela likovnih umetnika Mirjane Ranković i Šejme Fere.

Foto: Otkupljeni kolaž Šejne Fero

Sredstva za otkup njihovih radova, rađenih u tehnikama kolaža i fotografije, odobrena su na konkursu za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2017. godinu.

– Obe autorke imaju bogatu izlagačku aktivnost i kvalitetan stvaralački opus. Njihova dela obogatiće našu zbirku, doprineti kontinuitetu u negovanju likovnog stvaralaštva i vizuelne kulture u Kučevu i inicirati saradnju domaćih savremenih umetnika i Centra za kuturu – istakla je Jasmina Blagojević, direktorka Centra za kulturu.

Ova ustanova poseduje brojne radove domaćih autora, a nova dela doprineće raznolikosti i osavremenjivanju umetničke kolekcije. Obe autorke renomirane su umetnice, čiji rad prati konstantna izlagačka aktivnost i učešće na javnoj sceni.

Saradnici na projektu koji je odobrilo Ministarstvo kulture su Gabrijela Kovačević i Dragan Despot Đorđević, organizatori programa.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker