BIVŠI RADNICI ODGOVORILI BIVŠEM DIREKTORU ZZ “KLENJE: “Sagradili smo vam grobnicu nalik na kuću cveća, a vi nas na ulicu!”

U jednoj od među siromašnijih opština Braničevskog okruga, u Golupcu, živi i jedna dobro raspoređena kartelska grupa multimilionera.

Screenshot

Sve što su ikada stekli nastalo je pljačkom državne imovine i korišćenjem državnih, partijskih i privrednih položaja na kojima su se nalazili ili se i dalje nalaze. Njima su se pridružili i polupismeni banditi nastali u okrilju takozvane demokratske tranzicije. Zemljoradnička zadruga Klenje bila je i ostala polazna tačka mnogima od njih, a detaljna slika planskog uništavanja ove zadruge, jasno pokazuje do koje mere je u opštini Golubac kriminalizovano i korumpirano društvo. Tekst koji je TPKNEWS objavio – “NESTALO 40 VAGONA PŠENICE: Direktor ojadio Zemljoradničku zadrugu Klenje!”, izazvao je živo zanimanje građana ovog siromašnog dela Braničevskog okruga. Osim tužilaštva i policije, koji se brane ćutanjem.

Od bivših radnika Zemljoradničke zadruge “Klenje” protekle nedelje stizalo nam je na desetine poruka i mejlova kojima se podržva i dopunjuje pisanje TPKNEWS-a u vezi nestalih vagona pšenice i podeljenih otkaza, a u vezi našeg pisanja našoj redakciji je dostavio i demante, upravo bivši direktor zadruge, koga radnici optužuju da je na bestidan način ojadio zadrugu i neovlašćeno i nezakonito otpuštao zaposlene, a koji smo objavili u petak.

U mnogim porukama i mejlovima pristiglim od bivših radnika Zemljoradničke zadruge “Klenje”, uglavnom se optužuje upravo bivši direktor zadruge, Momčilo Nastasijević, a ovom prilikom objavljujemo jedan od pristiglih mejlova od bivših radnika, koji govore o svojoj sudbini koja ih je zadesila.

“Gospodine M. Nastasijeviću,

Vaš višedecenijski rad je vrlo dobro poznat svima, kako radnicima proizvodnje, tako i poljoprivrednim proizvođačima. Uspeli ste da ih oterate kako jedne tako druge. Radnike ste neopravdanim otkazom oterali na ulicu, a poljoprivredne proizvođače pšenice, suncokreta, kukuruza da voze u druge Zadruge i to zbog vaših prevarnih radnji, neisplaćivanja robe, velikih odbitaka, jer vam je oduvek sve bilo malo. Dakle ugled same Zadruge ste narušili vi a ne neko drugi.

Godine 2014-15 napustili su nas zbog vas najveći poljoprivredni proizvođači koji imaju bezbroj hektara posejanih do same ograde Silosa i Mlina, i onda smo krenuli u sunovrat. Neshvatljivo sa vaše strane.

Godine 2001. kada ste preuzeli dužnost, zatekli ste 50 vagona pšenice koju smo samleli u stočno brašno jer nije bila za ljudsku ishranu. Pšenica je bila vlasništvo “Tim Trejda” iz Beograda, ali zbog neisplaćene čuvarine pripala je nama. Od prodaje stočnog brašna isplaćeni su doprinosi za radnike za 8 meseci rada bez plata. Ne znamo ko vam je kontrolisao Zadrugu a pogotovu u Silosu i Mlinu, jedino onih 300 gostiju pod Šator za Vidovdan-slavu, jer za nas 50-100 hiljade dinara i nije neka para po vašim rečima. Ali i to su spremili sami radnici.

Što se tiče tih uknjiženja u Zadruzi, najbitnije je da ste vi dobro naplatili dnevnice kada ste u dva-tri navrata podizali po 40 hiljade dinara i više, kao da ste bili na Marsu, neznajući da se plaća porez na to, pa vam je pronašla poreska inspekcija.

Nije tačno da Mlin nije radio od 2018. godine. Mlin je radio do 2020. godine i to smanjenim kapacitetom zbog nedostatka pšenice jer je direktor prodavao pšenicu drugim Mlinovima i to u većim količinama.

Sanitarnoj inspekciji je podneta prijava 07. aprila 2020. godine, ali pre toga dva, tri meseca bivši direktor je naredio svojim saradnicama da sklone higijenske nalaze o ispravnosti vode u Direkciji rekavši-citiram: “Zar i vodu da im kupujem”. Pozivom Higijenskom Zavodu ustanovili smo da je voda neispravna, a mi smo pili i koristili za ostale potrebe. Koji je to Monstrum, da truje sopstvene radnike. I on navodi neko svoje poštenje. Bruka!

Neistinito je da su se radnici složili da vašu pismenu saglasnost Aneks br.2 koji ste poturili, sačekavši nas u pola sedam iako radimo od sedam nedavši nam ni da pročitamo, već samo da potpišemo. Vrlo kvarno. Zbog toga smo vas utužili, i kada su vaši pravnici rekli da je to nezakonito brže bolje ste naredili da utuže i ostali radnici, među kojima je i vaša supruga Biljana. Koja sramota. Supruga direktora tuži muža za umanjenje plate. Sve vam je malo.

Što se tiče nezakonitog otkaza, vi ste utuženi a podneta je prijava Inspekciji Rada. Dokazaćemo i to, a vi ste najbrže što je moglo zbrinuli vašu suprugu, a morali ste i šefa računovodstva jer bi se mnogo toga saznalo o vašem poštenom radu.

Ne daj bože i sva sreća što nismo deo vaše porodice. Verujemo da njih ne hranite kao nas sa sumnjivim pozelenelim kobasicama, svinjskim džigericama, švarglama, ispandovanom koskom od karabataka… Za sve posedujemo snimke, i pored svega radnici su vam za radno vreme izbetonirali, i ugradili ogradu na vašem određenom grobnom mestu veličine 10m×10m (sto kvadrata) nalik na kuću cveća. Ni za to niste zahvalni već vi njih na ulicu. Spremili smo vam sve. Taj materijal je trebalo ugraditi na Kip Rampu u Silosu, ali ta kip rampa nije bila važna.

Čitamo pominje se 40 vagona pšenice, a šta je sa blokiranim računom na 5-6 miliona dinara ako sada nije više. Gde li su nestale te pare, verovatno za plate.

Moramo da se osvrnemo i na rad Skupštine Zadruge. Zašto ne reaguje. Umesto da podnese krivičnu prijavu protiv ovog gubitnika, čeka da se protiv nje podnese krivična prijava za prikrivanje krivičnog dela Člana 50 zakona o Zadruzi je vrlo jasan, kao i član 56. Ali gospodin ima većinu. Mislimo da je i deo Skupštine umešan u ove mutne radnje.

Gospodine Nastasijeviću, čuvajte se, jer ste vi 100 procenata invalid, pardon nesposoban za rad. A mi ćemo to proveriti, kako je to moguće” napisali su u mejlu bivši radnici ZZ. Klenje.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Nije mi jasno zašto su trpeli godinama tu lopužu. Kako jedan čovek može da zlostavlja većinu nikada mi neće biti jasno. Jasmina iz Mili mlina je robijala pa će i ova lopuža nadam se isto.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker