DVERI POŽAREVAC: Predsednik požarevačkog Udruženja penzionera potkrada penzionere?!

Na osnovu pritužbi članova Udruženja penzionera, koji sumnjaju u rad i transparentnost u radu, Srpski pokret Dveri Požarevac je početkom godine zatražio informacije od javnog značaja od Udruženja penzionera Grada Požarevca.

Foto: Dveri

Zbog netransparentnog rada i kršenja zakona, a u vezi sa nabavkom uglja preko Udruženja penzionera Grada Požarevca Srpski pokret Dveri Požarevac skreće pažnju javnosti, povodom problema koji se ponavljaju godinama unazad u vezi sa nabavkom uglja preko Udruženja penzionera Grada Požarevca.

Tražene informacije od javnog značaja su bile vezane za probleme sa snabdevanjem uglja, načinom prodaje uglja članovima, načinom biranja prevoznika i cenama po kojima se to radilo, pa je zbog toga zatraženo da se dostave informacije za 2019. i 2020. godinu kada se najviše ljudi javilo sa tvrdnjama na zloupotrebu službenog položaja predsednika udruženja, i to:

  • Kopije Ugovora sa firmama koje vrše prevoz uglja za članove udruženja
  • Po kom kriterijumu je izabran prevoznik
  • Koliko članova Udruženja je kupilo ugalj
  • Po kojim cenama je prodavan ugalj članovima
  • Kopije ugovora sa članovima Udruženja i prevoznice od prevoza uglja

Pošto odgovorno lice Udruženja, predsednik Milorad Jovanović nije želeo da primi Zahtev (pokušano nekoliko puta putem poštanske pošiljke i na ruke) za dostavu tražene informacije, koje su u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja jer ugalj koji se prodaje preko Udruženja namenjen je isključivo članovima i ne sme se naći u slobodnoj prodaji ili preprodaji trećim licima za koju članovi Udruženja tvrde da to radi otac najvišeg funkcionera iz gradske vlasti.

– Takođe je poznato da Udruženje penzionera na godišnjem nivou dobija velika sredstva iz budžeta Grada Požarevca, a da povezano lice sa najvišim gradskim funkcionerom radi prevoz, a Zakon o sprečavanju korupcije je vemoa jasan u pitanju povezanosti lica koja vrše zloupotrebu zbog sopstvene dobiti jer po jednom osnovu dobijaju novac ako za njih rade određeni prevoznici, gde su nam penzioneri rekli da nakon što je GrO Dveri ztražila informacije od javnog značaja početkom godine, preduzetnik koje ima poslovanje sa Udruženjem penzionera prebacio na treće lice u 2021. godini zato i sumnjamo da je došlo do problema sa dobijanjem uglja od EPS Srbije za naše najstarije građane – , smatraju Dveri Požarevac.

Posle evidentne umešanosti predsednika Udruženja penzionera Grada Požarevca Dveri Požarevac najavljuju da će najverovatnije podneti krivične prijave protiv odgovornog lica zbog korupcije i zloupotrebe službenog položaja nakon dobijenih informacija od poverenika za informacije od javnog značaja.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker