KOVID BOLNICA U POŽAREVCU: Na lečenju pet pacijenata, zvanično 15 preminulih od korone

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je hospitalizovano svega pet pacijenata sa simptomima korona virusa i nijedan nije na respiratoru.

I pored ovih ohrabrujućih podataka, direktor Opšte bolnice, Danko Nikolić, poziva na oprez.

– Ovo je vreme kada se vraćaju ljudi koji su letovali u inostranstvu i kada studenti kreću na predavanja, a dolazi i vreme slava. Zbog svega toga treba i dalje da budemo odgovorni i da se pridržavamo svih zaštitnih mera – apelovao je Nikolić.

Klinička slika pacijenata koji se nalaze na lečenju od kovid bolnici, njih petoro, je srednje teška i imaju verifikovanu upalu pluća, ali već duže vreme nema nijednog pacijenta na respiratoru. Od početka epidemije bilo je i smrtnih slučajeva od virusa COVID-19 u bolnici.

– Od virusa COVID-19 zvanično je preminulo 15 pacijenata, oni su se nalazili u bolnici u crvenoj zoni. Postoji i manji broj pacijenata koji su preminuli u crvenoj zoni, međutim rezultati njihovih testova su bili negativni, tako da ih ne možemo voditi kao da su preminuli od korone – , rekao je Nikolić.

Kovid bolnica u Požarevcu otvorena je 6. jula, a njen kapacitet je 230 pacijenata. U početku su u nju smeštani pacijenti iz svih krajeva Srbije, a danas se u njoj leče samo žitelji Braničevskog okruga.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker