BOJKOT BOŽIĆNOG BAZARA: Oni koji ne žive u Kučevu, rekli bi – “lep gest rukovodstva ŠG ‘Severni Kučaj'”

U toku prednovogodišnjih, novogodišnjih i božićnih praznika lokalni režimski medij u Kučevu je bio preplavljen novinarskim izveštajima o „velikoj humanosti“ JP „Srbijašume“, tačnije njihovog ogranka u Kučevu ŠG „Severni Kučaj.

Foto: eKučevo

Naime, kako je u više izvaštaja istaknuto, „Šumsko gazdinstvo „Severni Kučaj“ iz Kučeva još jednom je pokazalo svoju društvenu odgovornost prema lokalnoj zajednici. Kako bi ulepšalo novogodišnje praznike onima kojima je to najpotrebnije”. Donirali su paketiće za decu i starije iz socijalno i materijalno ugroženih porodica u svim mesnim zajednicama opštine Kučevo ali i svoj deci iz sva tri objekta Predškolske ustanove „Lane“.

Centar za kulturu „Dragan Kecman“, Turistička organizacija „Kučevo“ i Biblioteka “Nikola Sikimić – Maksim” su na glavnom gradskom trgu, kao jedna od manifestacija posvećenoj proslavi Badnje večeri, organizovali “Božićni bazaar”. “ŠG ‘Severni Kučaj’ i ovom prilikom, je pokazalo koliko joj je stalo do dobrobiti svojih sugrađana, posebno najmlađih, kojima su deljene sadnice jelki, osveštani badnjaci i slatkiši”.

Oni koji ne žive u Kučevu, rekli bi – “lep gest rukovodstva ŠG ‘Severni Kučaj'”. 

Toliko hvalisanje i reklame na račun ŠG „Severni Kučaj“ nas navodi na sumnju da se upitamo da li je ovo javno preduzeće baš toliko humano? Da li iza toga postoje drugi interesi? Nije nam jasno zašto je podela paketića bila baš u objektima Predškolske ustanove „Lane“ gde je direktor supruga predsednika Skupštine opštine Kučevo Branka Kecmana a svi znamo da je direktor ŠG „Severni Kučaj“ ucenama i pritiscima na odbornike, obezbedio skupštinsku većinu vladajućoj političkoj strukturi u Kučevu. Takođe smo uskraćeni informacije po kom kriterijumu su deljeni paketići socijalno i materijalno ugroženim porodicama?

Koliko je podeljeno sadnica jelki, osveštanih badnjaka i slatkiša na glavnom gradskom trgu mogli smo i sami da se uverimo jer je posećenost od strane građana bila ravna nuli. Podeljeno je nekoliko skromnih paketića deci opštinskih funkcionera i deci slučajnih prolaznika. Očigledno je da su građani ove godine bojkotovali manifestaciju “Božićni bazar” posle prošlogodišnjeg fijaska kada su na istoj manifestaciji deljeni ogromni paketići deci opštinskih funkcionera a deci običnjih ljudi je podeljena po kesica štapića ili smokija, niko više nije hteo da sebe i svoju decu dovede u neprijatnu situaciju.

Ono što građane opštine Kučeva najviše zanima je poslovanje ŠG „Severni Kučaj“ tačnije koliko su kubika drveta posekli na njihovoj teritoriji, na koliko su hektara zemljišta obavili pošumljavanje i koliko je novca ostalo građanima opštine Kučevo?

Ključno pitanje je zašto se sirovina uskraćuje lokalnim preduzećima iz Kučeva i na taj način sprečava otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje roditelja ove dece koji bi onda bili u mogućnosti da sami kupuju paketiće svojoj deci a ne da čekaju milostinju ŠG „Severni Kučaj“? Pored odgovora na ova pitanja građane interesuje koliko je kilometara asfalta doniralo ŠG „Severni Kučaj“ pošto njihovi kupci sirovine najviše koriste opštinske puteve, da li su svojim novcem opremili neku školsku ustanovu, seosku ambulantu ili slično?

Većina je saglasna u konstataciji da vrednost doniranih dečijih paketiča je višestruko niža od godišnjih troškova njihovog direktora koje ovo gazdinstvo plaća lokalnom ugostiteljskom preduzeću za njegov smeštaj, poslovne ručkove i rekreaciju njegovih radnika? Da apsurd bude još veći, nikome nije jasno zašto je ova humanitarna akcija izostala u Petrovcu na Mlavi, Žagubici, Požarevcu i drugim naseljima Braničevskog i Timočkog regiona nad čijim šumama ovo gazdinstvo ima nadležnost?

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

31 Komentari

  1. Zasto da idemo na “mafijaški” bazar. Nama tamo nije mesto a znamo i kako je bilo prošle godine. Važno da je bio predsednik Ivan sa suprugom i tako njega narod ne interesuje

  2. Тачно је да су прошле године деци функционера делили огромне пакете а за нашу децу су накнадно купили, грисине и смоки. Хтели смо да се побијено са њима. Та манифестација служи да се оперу паре

  3. Za direktora Srbijasuma se placa smeštaj u hotel Rudnik preko 300 hiljade mesecno a pricaju da za plivanje i teretanu se placa hotelu jos 1.5 miliona.

  4. Srbijasume nam unistise nase puteve a ni dinar ne daju. Policija terorise nas obicne gradjane i zaustavlja na svakom cosku. Kamioni koji voze trupce iz Srbijasuma su u pretovaru i po dvadeset tona.

  5. Kad smo već kod šuma ,livada i potoka i reka …
    Samo jedno pitanje
    za Kučevljane i SVE GRADJANE uz Pek nizvodno , od Majdanpeka pa na dole do uliva Peka u Dunav kod Velikog Gradišta…
    otprilike 120 km …
    Da li se ,mozda, ona mala rečica u reonu novog CIJANIDNOG rudnika zlata koji ne na teritoriji DVE(2)OpštineŽagubica
    i MAJDANPEK …
    iz koje moze direktno da se pije voda,
    ULIVA u prelepu i kristalnu planinsku reku JAGNJILO
    iz koje isto moze da se direktno pije voda
    (atari naših predivnih i zdravih planinskih sela Jasikivo,Leskovo,Vlaole) ….
    i koja se potom ULIVA U PEK…
    Ili mozda imam pogrešno saznanje…?
    I ….ako je TO TAČNO..
    i ,možda, se
    ta mala kristalno čista rečica uliva
    u kristalno čistu reku yJagnjilo ,
    a Jagnjilo u Pek….
    Da li će taj dodatni hemijski tretman iz ovog novog CIJANIDNOG rudnika zlata…
    mozda doprineti poboljšanju kvaliteta vode već sada ekološki satrtog Peka…?
    Koji u već svojoj prirodnoj boji bele kafe,
    dotiče u samo Kučevo ,
    pa preko teritorije te opštine i opštine Golubac i Veliko Gradište,i kroz stare brojnih dela ,
    dotiče o svog ušća odmah u samo Veliko Gradište ..
    u lepi plavi Dunav….
    I centar našeg naširoko poznatog turističkog prostora poznatog kao ,,Srpsko more,,…
    Zamolio bih ljubazne Kučevljane ili bilo koga nizvodno od Majdanpeka…
    da ovde napiše da li je ovo moje saznanje tačno ii nije….
    Da ne bih živeo u potpunom neznanju i dezinformisanosti
    i mislio da osim SLIVA REKE MLAVE od Žagubice ,Petrovca i dalje do njenog ušća ..
    OVAJ CIJANIDNI RUDNIK ,
    koji srećom dobija i svoj ,,DRUMSKI KORIDOR,, koji ga na jednoj dtrani povezuje sa autoputem Beograd -Niš
    i sa druge strane njemu neophodnim preradjivsčkim kapacitetima u Boru ,i koji gradjani Srbije treba da plate ,kako nediji pišu otprilike 1,2 milijarde eura….
    BRUTALNO UGROŽAVA I CEO SLIV I REKE PEK …
    Unapred hvala i blagodarim na ovom odgovoru.
    I poz. iz 🚞
    Potpis nečitak…
    i i jedno bar već 15 puta napisan na ovom istom Portalu.😉

  6. Ako, tako nam i treba, kad smo dozvolili da nam stranci i dođoši odlučuju kome će se usmeriti sirovina iz državnih šuma sa područja naše opštine. Moji preci: otac, deda, stričevi, ujaci i drugi su se bavili sportskim lovom i redovno su pored toga što su plaćali članarinu, morali da odrade i po nekoliko dnevnica na pošumljavanje goleti u državnim šumama. Nije im bilo uvek teško jer se nadali da će njihovi unuci, paunuci drugi imate vajde od toga. Računali su da će deo te sirovine da se preradi u našoj opštini i da će se zaposliti deo i naše omladine. Od tog posla nema ništa, vajdu od toga ima rukovodstvo Srbija šume, direktori, opštinski i republički vrh te njihovi rođaci, kumovi, prijatelji itd. Sve ovo nije više tajna. Mi smo nemoćni da bilo šta promenimo na brzinu, ali uskoro ćemo moći, treba ih oterati u političku istoriju, da odgovaraju za sve nepoštene radnje, da se više nikad ne sete da bilo šta učine nečasno.

    1. Треба отворено да се каже да све ове дођоше баш брига за нас, али највећу одговорност за све ово што нас је снашло у нашој општини сноси само један човек који нас је продао а то је Новица Јаношевић, наведени влауца.

  7. Bože dragi kada ćemo se osloboditi ove mafije iz Kučeva? Sve je ovo istina, dođoši iz Crne Gore i Bosne nam uzeše sve, pa čak i slobodu

  8. Srbijasume su uništile drvnu industriju u Kučevu zato što svi trupci idu van Kučeva. Nemilosrdno se seču stabla a nisam videla da pošumljavaju. Svi direktori iz ovog gazdinstva su došli u Kučevo kao golaći a posle su napravili ogromne kućerine po Požarevcu, Beogradu i Despotovcu. Niko da se pita odakle.

  9. Hvala Tpk News što barem malo otvara oči ovom narodu. Živim u Kučevu i sve što pišete je tačno. Kriminal je uzeo maha u našoj opštini i nema nam spasa od tog kriminala bez pada Vučića koji ih očigledno podržava jer da nije tako odavno bi opstinari iz Kučeva bili u zatvoru. U našoj opštini je sve stalo, kao da je nastupila Černobiljska katastrofa.

    1. Bogosave ovo nije Nemačka ovde je na vlast mafija,oni su došli na vlast da bi opljačkali državu,sudije su takođe deo te iste mafijaške organizacije tako da oni rade zajedno,briga njih za narod,njihov jedini cilj je da pokradu što više mogu jer ne znaju koliko će ovo ludilo da potraje. Kamo lepe sreće da je ovo Nemdzačka.

  10. Незванично се прича код нас по канцеларијама да наш садашњи директор ШГ Северни Кучај има у Књажевцу 28 кривичних пријава и да је упропастио неко предузеће Форнет које газдује црквеним шумама. Сви причају да кад би се тако дивљачки понашао у Црној Гори у његово Беране одмах би добио по њокалици а ми га овде трпимо да се иживљава над нама

  11. Cela opstina sa sve Srbijasume radi za Acu Karatistu koji zadovoljno trlja ruke misleci da Bog ne vidi sve i da nece nista doci na naplatu.

  12. Nisu podelili paketića u Žagubici jer su naša deca šugava. Sram da bude ljude iz Srbijasume sto samo na Kucevo misle

  13. Kad pomislimo da smo dotakli DNO, ovi krimosi iz bosne, hrvatske i sa kosova nas demantuju, dokle breeeee
    do istrebljenja, zahvnost nasim ,,poturicama,, janošević paru ponajviše,…i svim prodanim jadnim dušama po selima.

  14. P.S. Zaboravih još jedno pitanje ,
    osim ovog prethodnog pitanja za tu malu kristalno rečicu u reonu tog NOVOG CIJANIDNOG RUDNIKA Na TERITORIJAMA OPŠTINA ŽAGUBICA I MAJDANPEK koja se (možda? ) uliva u kristalno čistu reku reku Jagnjilo a ova Pek…Pa ako mozda je neko od Kučevljana ljubazan i zna odgovor…
    Bio bi mu ultra-mega bladodaran…
    KOLIKO je ono bilo Kučevljana na onom
    velikom GRADJANSKOM SKUPU
    na onom tamo placu u centru Kučeva …
    ZBOG OGAVNOG I NAJBRUTALNIJEG ZAGAĐENJA NJIHOVOG PEKA…
    Njihovog Peka koji je bukvalno u svim njihovim pričama,sećanjima,turističkim prospektima
    ( tradicionalno ispiranje zlata ta na Peku,
    kraljev zlatonosni bager i kraljev letnjikovac na Peku, ribolov na Peku,kupanje na Peku …) sa ,slikama,fotografijama, dobrodošlicama i besedama na Homoljskim mortivima ,vašaru.svadbama…..a čitao sam i neke njihove pesme …i opet Pek…
    KOLIKO ono beše Kučevljana na onom velikom GRADJANSKOM skupu na onom centralnom placu tamo u Kučevu…
    sto su došli da zaštite i brane svoj Pek…?
    Pa ako nego zna …zblagodarim i zahvaljujem unapred i još jednom maksimalno…
    ….Ili sam … možda …to pomešao sa nekom drugom varoši…?
    P.S.
    ….dodjoši…djodjopi…dodjoši…
    Pa koliko ih je bre došlo tih dodjoša u Kučevo…?
    7000…17 000…27.000…???
    Koliko ?
    Dodjoši …pa dodjoši….
    I pozz iz 🚞😉

  15. Кучевом владају окупаторске криминалне снаге које имају своје пипке у политици Српске напредне странке. Како да се народ побуни кад је за време одржавања конститутивне седнице скупштине, седницу обезбеђивало 30 припадника паравојних формација. На молбу грађана да полиција легитимише ту паравојну формацију стигао је полицијски ауто из Пожаревца са високим полицијским службеником који је наредио да сви полицајци буду ангажовани у другим насељима општине. За време одржавања те седнице људи у црним мајицама су дефиловали улицама Кучева показујући силу а на улицама Кучева није било ниједног полицајца. Да се подсетимо да је свему предходило окупљање црних џипова испред хотела Рудник, ноћне посете одборницима, телефонски позиви, уцене по јавним предузећима итд. Власт је намерно уништила привреду како би народ био завистан од власти и њихових социјалних давања. У таквој атмосфери нико нема храбрости да се побуни јер држава не функционише. Иако је било пуно информација у јавности и писаних дописа тужилаштву и начелнику полиције нико није реаговао. Једини начин су промене на изборима мада и ту је све сумњиво у регуларност тих избора. Србија је далеко од демократског друштва све више ми се чини да смо близу турског ропства по понашању председника Вучића који на све ово не реагује..

  16. Bravo Jasna! Država postoji samo za običan jadan narod koji plaća harač, ćuti i trpi. Kriminalci su nedodirljivi, u stvari oni su deo vlasti.

  17. Najveci krivac za opsti haos u Kucevu je Novica Janosevic srpsko-vlasko naprednjacki-radikal koji Kucevom vlada već 18 godina. Unistio je sve sto je moglo da se unisti.

  18. Ok…najzad sam shvatio..😀
    Mada mi je to potpuno neshvatljivo….😂😂😂
    Znači pre dosta vremena njih otprilike nekih 30 tudjinaca crnomajcaša
    i plus taj neki viši policajac iz Požarevca
    (jer svi visoki policajci su ovde u BG )
    su TOLIKO PREPLAŠILI
    15 .000 gradjana Kučeva….
    da se čak ni danas i posle toliko vremena
    u JANUARU 2022.
    Kučevljani se
    TOLIKO TRESU OD STRAHA….
    DA NI DANAS NE SMEJU
    da se okupe na onom tamo njihovom placu u centru Kučeva
    i da kao GRAĐANI TRAŽE
    ZAKONSKU I EKOLOŠKU ZAŠTITU NJIHOVOG
    RODJENOG PEKA i SVEGA OKO NJEGA…..
    kao i ZAKONSKU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU SVOJE RODJENE DECE,UNUKA, FAMILIJE, PRIJATELJA, KOMŠIJA,SUGRADJANA….
    I SEBE SAMIH…😀
    I da SVE ovo prethodno navedeno i još mnogo,mnogo toga drugog
    NIJE NAJVEĆE I NAJDRAGOCENIJE BOGATSTVO KUČEVLJANA .
    Nego je njihovo najveće i najdragocenije bogatstvo sam taj i takav njihov
    PATOLOŠKI STRAH
    KOJI IH POTPUNO ZAMRZAVA,
    PARALIŠE I KONTROLIŠE .
    I koji je potpuno opravdan, neophodan, potreban korisan I NEPROCENJIVO DRAGOCEN.
    I koji zato SVi oni tako strasno medjusobno i solidarno podržavaju ,brane i hrane,
    pa čak i ovim anonimnim i bezbednim
    pisanjem i ponavljanjem istog na ovom
    Portalu Tpknews,
    ,a naročito te priče
    ,,O 30 STRAŠNIH ALIBABINIH CRNOMAJCAŠA, ,, . …😀
    I toga da ISKLJUČIVO i SAMO mogu i moraju da ČEKAJU NEKE IZBORE…
    da im oni zaštite i Pek i sve ostalo već navedeno..
    Jer oni nikada nisu ni čuli, jer ne Kučevo na planeti Jupiter a ne na Zemlji i u Evropi i Srbiji,
    za recimo …GRADJANSKU ZAŠTITU .Tačka.
    GFAĐANSKU ZAŠTITU,
    veliku, veću,srednju ,manju…
    zavisno ld veličine i gabarita konkretnkh
    problema i broju AKTIVNIH GRAĐANA
    koji u njima učestvuju.
    Tačka
    npr. GRAĐANSKU ZAŠTITU
    Košutnjaka od seče , parkića na Banovom Brdu od seče i gradjenja, Jadra od Rio Tinta,
    svih onih reka u Srbiji i na CELOM Balkanu od minihidroelektrana (MHE)….itd,itd,itd…
    Ali čak i tada i kada je već to u Kučevu baš tako kako jeste..
    čak i tada su REŠENJA uvek jednostavna i brza.
    A za Kučevo posebno .
    Jer kao što je davno napisao neko mnogo, mnogo pametan:
    ,, NE POSTOJE VEČNA STANJA.
    SAMO SU PROMENE VEČNE.,
    Znači ,samo malo farbe …
    i samo mala farbarska intervencija na onim limenim tablama na ulazu u varoš …
    na kojima piše Kučevo.
    I samo za 5 minuta prepraviti :
    KU na ZE.
    Kučevo na Zečevo .
    I gotovo.Stvar zavrsena. 😂😂😂
    Bilo dugo Kučevo…sad je Zečevo.
    I to je to. Rešeno.
    Samo…sto bi rekli naši stari..
    …,, Vuk ovce ne čuva….,,
    Tako da… ako i dok ne bude malo i Vučevo …
    nema ništa od Zečeva.
    Neka im je srećno..😉
    I toliko iz 🚞 o toj našoj varoši.
    Ende.
    Ima bre i tolikih drugih uCELOM ovom regionu Istočne Srbije…….😉

  19. Uvazeni Nenade C. pretpostavljam da ste vi iz Beograda, mada mozda i gresim. Najveci problem Kuceva i Srbije je u Beogradu jer svako politicko zlo polazi odatle . Nisam nacionalista ali su Srbiju okupirali razni dodjosi navodno veliki Srbi kukavice koji bi samo da protestuju, ratuju i svadjaju nas sa svima u regionu a uzgred prave se pametni bas kao i vi. Pogledajte odakle su poreklom vodeci politicari i vodje kriminalnih grupa koji ovom narodu ne daju da zivi i da ima svoju buducnost. Mi zelimo samo pravnu drzavu i nista vise. Zar Srbija nema zakone koje treba svi da postujemo?

  20. 😂😂😂… sa ljudima koji dele i procenjuju ljude prema njihovom etničkom ,geografskom, verskom ili bilo kakvom drugom njihovom poreklu ne komuniciram. Prezirem ih .
    Da li se ja pravim pametan ili ne ,a u vezi onog što sam napisao ..
    to nije nikakav argument ili kontraargument
    ,a nije ni blaga uvreda…
    već pokušaj da se stavim U ISTU RAVAN onih koji izazivaju ratove,sukobe sa svima u regionu ,proteste…. jer SVE TO ZAJEDNO ISTO…
    😂😂😂😂 Onaj ko stvara ratove i onaj koji se buni i protestvuje protiv zagadjenja Peka su isto… 😂😂😂😂
    Sve u svemu ja sam ratni huškač,kukavica Beogradjanin i stvarač unutrašnjih nemira ..
    jer je sve isto … i ja sam jedan od tih….
    Sto u stvari piše u ovoj anonimnoj optužnici anonimnog borca za demokratiju ,red i zakon..
    …..😂😂😂😂😂
    Čitaoci ovog portala Tpknews već znaju da ne trošim slova na te i takve budjave ,model : udba/ozna 1948, anonimne komentare …
    😂😂😂
    A kome se ne svidja sta napišem…ima to potpuno pravo….stvar ličnog ukusa .
    I neka zbog toga OBAVEZNO I SLOBODNO
    ne glasa za mene….😂😂😂
    I pozdrav svima …a posebno
    i posebno zlatonosnom Peku..
    OD NOVOG CIJANIDNOG RUDNIKA U REONU NJEGOVO GORNJEG VODOIZVORISNOG SLIVA .
    A i Kučevu,Zečevu…i Vučevu…😀
    Potpis nečitak ali poznat svim ,,glavnim urednicima,,
    Ende. Kraj .
    P.S. I sledeća moja tema je iskllučivo i samo o tome da li je normalno …
    da se Veliko Crniće nalazi …
    u Opštini Malo Crniće…😂😂😂

  21. Nenade, zar ne primećujete da hoće ljudi da vam ukažu da ste van teme teksta. Slažem se sa vama u mnogo čemu ali držite se teme. Recimo, šume se u Homolju masovno seku, nema pošumljavanja, nema drvne industrije u Kučevu zato što svi trupci idu za Beograd i druge lokacije u Srbiji itd. Generalni direktor Srbijasuma Crnogorac, direktor gazdinstva u Kučevu Crnogorac, više od pola vlade su poreklom iz Bosne i dalje da ne nabrajam. Čak je i predsednik skupštine u Kučevu poreklom iz Bosne a njegov blizak rođak zamenik predsednika. Čak i predsednik opštine, pojedini članovi veća imaju korene iz bivših bratskih republika. Znam da će odmah mnogi pomisliti da je ovo što govorim nacionalizam ali namere mi nisu takve jer živim sa osobom koja je poreklom iz Bosne. I Novicu Janoševiću neću ni da govorim, čak su i u njegovom Nacionalnom savetu Vlaha ušli ljudi koji nemaju nikakve veze sa Vlasima ali su tu ušli zbog ličnog interesa.

    1. Slažem se sa vama, zbog neresenih pitanja dodjosa iz Bosne, Crnoe Gore, Hrvatskoe i Kosova ispasta cela nacija. Jednostavno nemamo svoj mir i buducnost ka Evropi. Zaboravili ste da kazete da glavnu rec u Kucevu takodje vodi dodjos Aca Karatista

  22. Postovani g.Mišiću , dozvolite da Vam skrenem pažnju na to da je tema teksta MULTISEKTORSKA :
    nekontrolisana seča šuma, ekološko satiranje CELOG ovog regiona Istočne Srbije,zagađenje reka…jer je to NEODVOJIVO.
    A da li sam ja van teme…😀😀😀
    Da li se možda sećate KO JE I KOLIKO PUTA
    na ovom Portalu Tpknews napisao …
    Npr:
    * MASAKR NAŠIH DREVNIH I PLEMENITIH ŠUMA U ŠIROKOM OKRUŽENJU RUDNIKA U MAJDANPEKU U REONU BUKOVE GLAVE I DRUGIM REONIMA….
    * BRUTALNA EKSPLOATACIJA I RAUBOVANJE RUDNIH I DRUGIH PRIRODNIH BOGATSTAVA (ŠUME ,VODE…) I POTPUNO EKOLOŠKO SATIRANJE CELOG OVOG REGIONA ISTOČNE SRBIJE
    * ,,AFRIČKI KONGO KONCEPT,, NAJBRUTALNIJE EKSPLOATACIJE CELOG OVOG REGIONA KSTOČNE DRBIJE (RUDE,ŠUME,VODA…) PROTIV ,,EVROPSKOG KORIDOR KONCEPT,,…
    itd.itd.itd…da ne nabrajam dalje…
    KO je to napisao …?😀😀😀
    Dakle, SVI ovi problemi su NAJUŽE MOGUĆE POVEZANI….
    Morate razumeti princip MUSLISEKTORALNOSTI
    kao viši nivo analize svakog problema.
    Jer u suprotnom se uvek desi…
    ,,DA SE OD DRVETA NE VIDI ŠUMA…,,😀
    Takodje, i zamolio bih da ne budem pogrešno shvacen sa upotrebom reči ,,ceo ,, ….
    jer je upotrebljavam samo kao stilsku figuru, mada je i prava ,a ne medijska, realnost veoma,veoma blizu…
    Dakle ,,ceo,, ovaj region Istočne Srbije zna moju ne baš tako pohvalnu i prilično uličnu uzrečicu…
    ,,JA SAM RODJEN NOĆU ALI NE SINOĆ..,,
    Jer sam takodje , osim u tim šumama i kraj tih planinskih reka i potoka , koji su tema ovog teksta, odrastao(trajni glagol) i na zaista najgrubljoj šmirgli asfalta južnih predgradja velegrada…
    pa zbog toga nisam savršen…,😉
    Ali sam i na to maksimalno ponosan..😂😂😂
    NEMOJTE ETNIČKI NI GEOGRAFSKI ETIKETIRATI LJUDE….
    pa ni one koje sumljičite za korupciju i kriminal …
    U TO VAS VEŠTO ,PODLO,OTROVNO I LUKAVO UVODE ONI KOJI NE ŽELE DOBRO ISTOČNOJ SRBIJI…😀😀😀
    I naravno,naši ljudi u CELOM tom našem regionu Istočne Srbije, krajnje ogorčeni i nezadovoljni…
    se čestoi lako na to ,,nalepe,, … 😉
    A te podle otrove i zmije i ovaj put srdačno pozdravljam sa ..
    SIKTER BRE OTROVI I ZMIJE…😀😀😀
    I zapamtite TO veoma,veoma ,veoma DOBRO poštovani g.Mišiću…😉
    Koripcionaši i kriminalci u Srbiji
    NEMAJU ETNIČKI ILI GEOGRAFSKI INDENTITET koji ih indentifikuje i generalizuje.
    SVI ONI SU BRAĆA I RADE ZA PARE .
    Oni imaju samo KRIMINALNI INDENTITET.
    I veoma često vizit karte A4 formata.
    Tačka.
    ali ću UVEK reagovati na bilo kakvo
    ETNIČKO ILI GEOGRAFSKO ETIKETIRANJE I GENERALIZACIJU LJUDI .
    Veliki slikar Kučeva, Srbije ,a po meni i Evrope…pokojni …odakle je poreklom…?
    ETNIČKO I GEOGRAFSKO ETIKETIRANJE ljudi uvek ima nameru natapanja CELOG ovog regiona Istočne Srbije mesavinom otrova i kerozina…😀
    I 99% onih koji se na to ,,nalepe,, o tome POJMA NEMAJU…😀😀😀
    A za kriminal..za korupciju…
    Pa zna se to ….ZABELA. I ENDE.
    A recimo Timočka krajina je u Istočnoj Srniji i Republici Srbiji ..
    I ona NIJE neka druga Krajina…
    a nije ni U-Krajina….
    I NEĆE NI BITI…😉 .
    Ende. Kraj .
    Nenad .M.Čolović,sr.
    P.S. I više neću pisati o ovoj temi…😀

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker