OD 1. MAJA POSKUPLJUJE STRUJA: Zbog novog „strujnog udara“ poskupeće bukvalno sve, od hleba do toalet papira

Struja će od prvog maja biti skuplja i za privredu i za građane. Ovo poskupljenje za osam odsto nije ni prvo, niti poslednje u ovoj godini. Jedno je sigurno – zbog skupljeg kilovata, skočiće i cene bukvalno svega što svaki dan koristimo – od hleba do mesa i toalet popira.

Dok neki privrednici smatraju da poskupljenje koje će zadesiti i njih nije “strašno”, neki su ogorčeni. Ipak, jedno je sigurno – svidela se ova odluka njima ili ne, viši troškovi poslovanja za privredu na kraju će se strovaliti na građane.

Na vanrednoj sednici Skupštine akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS), odlučeno je da bude realizovan zaključak vlade Srbije kojim je preporučeno EPS-u da cena električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, odnosno za privredu, od ponedeljka 1. maja bude 110,81 evro po megavatu.

Do sada, struja je koštala 102,6 evra, I to je cena koja je na snagu stupila u januaru. Pre poskupljenja koje je usledilo prvog dana ove godine, cena je bila 95 evra po megavatu.

ŠTA ĆE SVE POSKUPETI?

Poskupljenja struje za privredu uvek sa sobom nose i lančana poskupljenja drugih proizvoda. Na najvećem udaru biće oni proizvodi u čiju proizvodnju ulazi velika količina struje. Jedna od takvih grupa proizvoda su pekarski – hleb, burek i ostala peciva. To nije jedina hrana koja će da poskupi, a na listi su i meso, riba, zamrznuto voće i povrće, jer su hladnjače takođe veliki potrošači struje.

Što se tiče drugih proizvoda, poskupljenja mogu da se očekuju i u čeličanama i pogonima za proizvodnju peleta i papira. To znači da će skočiti cene svega – od ogreva do toalet papira.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker