UBISTVO KOD VELIKOG GRADIŠTA: Posle mnogo čašica, pred zoru, ubio “kolegu” metkom u čelo

Živorad Stević (70) iz Srednjeva, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, u nedelju ujutru ubio je iz pištolja Draška Pajkića (51) iz Gareva.

Ovaj zločin dogodio se u Češljevoj Bari, posle sukoba koji je između njih dvojice izbio u kafani. Prema pričama meštana Srednjeva, Živorad i pokojni Draško posvađali su se zbog mikrofona na kome je pevao Živorad, da bi nakon toga Draško počeo da ga maltretira vukući ga za uši i udarao po glavi. Posle svađe, Živorad je otišao kući, da bi doneo pištolj. Kada se vratio u kafanu, najpre je ispalio dva hica u vazduh, a zatim prislonio pištolj na Draškovo čelo i ispalio jedan hitac usmrtivši ga na licu mesta. Živorad je ubrzo uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predat višem javnom tužiocu u Požarevcu. Prilikom hapšenja, njemu je oduzet pištolj za koji nije imao dozvolu.

Motiv ovog zločina i sve okolnosti koje su mu prethodile, biće poznati nakon istrage, koja je u toku. Prema pričama meštana Srednjeva, uhapšeni Živorad bio je devizni penzioner, jer je godinama radio u Beču. On i supruga žive sami u Srednjevu, a ćerka, zet i dvoje odraslih unuka su u inostranstvu.

– Svi smo u šoku, ne možemo da verujemo šta je Živa uradio. Znamo ga kao dobrog čoveka. Svima je pomagao, često je čašćavao u kafani. Nije bio agresivan, ni svađalica. Šta se sad desilo, ne znamo, mora da je alkohol učinio svoje – ispričali su nam meštani Srednjeva. Oni su nam rekli da su poznavali i Draška, jer je po selu cisternom praznio septičke jame. I za njega kažu da je bio dobar i vredan i da nikad nije pravio probleme.

U Srednjevu niko još uvek zaista ne zna oko čega su se Živorad i Draško posvađali, jer do ove tragedije nisu bili ni u kakvom sukobu. Pretpostavljaju da je svađa izbila jer su obojica bila u alkoholisanom stanju, pošto su cele noći pili u kafani, sve do pet sati ujutru.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker