POMOĆ DRŽAVE I OPŠTINE: Za stranačko zapošljavanje u Petrovcu na Mlavi 3,9 miliona

U okviru Lokalnog akcionog plana za stranačko zapošljavanje za 2020. godinu, opština Petrovac na Mlavi izdvojila je iz budžeta dva miliona dinara, a Nacionalna služba zapošljavanja još 1,9 miliona.

Foto: Opštinska uprava Petrovac na Mlavi

Ukupnom sumom od 3,9 miliona u ovoj opštini realizuju se dva programa u okviru zajedničkog konkursa. Za javne radove namenjeno je 1,9 miliona, a za subvencije za samozapošljavanje dva miliona.

– Kada su u pitanju javni radovi, kroz ovaj konkurs preko KJP „Izvor“ zaposlili smo 12 radnika na period od četiri meseca, dok je subvencije za samozapošljavanje i osnivanje firmi dobilo osam lica – rekao je Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

U poslednje četiri godine, ova opština je kroz finansiranje Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje namenila preko osam miliona dinara za programe javnih radova i samozapošljavanja.

– U odnosu na budžet kojim raspolažemo i na osnovu toga da spadamo u grupu siromašnijih opština, ovo su zaista ogromna sredstva za takav vid pomoći nezaposlenim građanima. Mnogi od njih su iz osetljivih grupa, stariji od 50 godina, mladi, Romi, nekvalifikovani radnici, a veliki broj njih je i iz seoskih sredina – napomenuo je Nedinić.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker