ODLUKA ZBOG EPIDEMIJE: Opština Veliko Gradište uručila pomoć roditeljima na kućnu adresu

Roditeljima novorođenih beba u opštini Veliko Gradište ovih je dana dostavljena pomoć koju opština pruža, umesto na zajedničkom prijemu, na njihovu kućnu adresu, zbog rizika od virusa korona.

Pokloni za bebe

U ime predsednika opštine, Dragana Milića, njegov zamenik, Slađan Marković, obišao je 24 porodice koje su prinovu dobile u poslednjih nekoliko meseci i, uz čestitke povodom najlepšeg događaja, uručio poklon pakete.

Pored finansijske podrške u vidu roditeljskog dodatka koju pruža Republika Srbija, za prvo dete u iznosu od 100.000 dinara, drugo dete 240.000 dinara, treće dete 1.440.000 dinara i četvrto dete 2.160.000 dinara, opština Veliko Gradište roditeljima novorođenčadi poklanja auto-sedište i besplatan parking u gradu. 

Opština pomaže roditelje kako bi im omogućila bolje uslove za podizanje i odgoj dece i olakšala svakodnevicu. Uz pomoć prilikom rođenja bebe, svaka prvorođena beba u novoj godini dobija opremu za bebe i zlatnik. Posebna podrška opštine namenjena je i svim mladencima kao i ženama kojima je potrebna vantelesna oplodnja. Kada mališani krenu u prvi razred dobiće poklon paket sa priborom za školu. 

Najboljim učenicima završnih razreda i studentima svake godine svečano se uručuju vredne nagrade, a studenti s najboljim prosekom stipendisti su opštine.

Za decu koja ispunjavaju posebne uslove obezbeđen je besplatan vrtić, za osnovce besplatne knjige i užina, srednjoškolcima prevoz u školu, a studentima jednom mesečno prevoz do mesta studiranja.

USLOVI

Školski sistem u Velikom Gradištu, u koji opština neprestano ulaže, omogućiće deci kvalitetno obrazovanje, a izbor za dodatno školovanje pruža i izdvojeno odeljenje Muzičke škole iz Požarevca. Mogućnosti za bavljenje dece sportom su među najboljima u Srbiji dok se vannastavne aktivnosti nude i u raznim sekcijama pri Kulturnom centru.

SPORTSKA SALA

O deci opština brine i tokom odrastanja pa je ovih dana otvoren novi deo vrtića sa sportskom salom za najmlađe kako bi odmalena mogli da vežbaju i da se pravilno razvijaju, a od jeseni će s radom početi i jaslena grupa.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker