NIKO BEZ DOMA: Poslanici u Narodnoj skupštini spremni da se angažuju na ukidanju izvršitelja

Združena akcija Krov nad glavom je nakon decembarskih izbora razgovarala sa narodnim poslanicima MI – Glas iz naroda, Zeleno-levog fronta, stranke Srbija centar i Mi Snaga Naroda o neophodnosti izmena Zakona o izvršenju i obezbeđenju, odnosno o ukidanju privatnih izvršitelja, suzbijanju dužničkog ropstva i zaštiti jedinog doma, navode u šaopštenju Združena akcija Krov nad glavom koje prenosimo u celosti.

Foto: Amelija G.

– Podsećamo javnost da su tokom predizborne kampanje praktično sve političke partije koje su učestvovale na parlamentatnim izborima kritikovale brutalnost izvršnog postupka i korupciju u izvršnom postupku, kao i da su političari i iz vlasti i iz opozicije tokom leta i jeseni prošle godine često učestvovali u solidarnim akcijama protiv prinudnih iseljenja. Zbog toga smo uoči decembarskih izbora svim izbornim listama poslali detaljan pregled problema i predlog izmena Zakona o izvršenju i obezbeđenju (ZIO), sa molbom da se izjasne da li će se za naše predloge zalagati ukoliko uđu u parlament. Pre izbora, predloge su podržale Ruska stranka, Zeleno-levi front, Zajedno za Srbiju, MI – Glas iz naroda, kao i Koalicija za mir i toleranciju, koja na decembarskim izborima nije uspela da uđe u parlament.

Nakon izbora smo se ponovo obratili izbornim listama koje su ušle u parlament i predložili im da razgovaramo kako da u novom sazivu parlamenta zajednički radimo na izmenama ZIO koje smo predložili.

Od stranaka koje su pre izbora rekle da podržavaju naše zahteve, Ruska stranka i Zajedno za Srbiju nakon izbora više nisu bile zainteresovane za razgovor.

Poslanici iz MI – Glas iz naroda, Zeleno-levog fronta, stranke Srbija centar i Mi Snaga Naroda su se saglasili sa našim predlozima i najavili spremnost da se bore za izmene ZIO. O konkretnim aktivnostima koje će proizaći iz ovih razgovora biće više reči nakon lokalnih izbora – navodi se u šaopštenju.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker