Veliko Gradište uspešno predstavilo turističke potencijale na 39. Međunarodnom sajmu turizma (VIDEO)

“Uživajte na vreme“ slogan je 39. Međunarodnog sajma turizma na kojem se svojom izuzetnom ponudom predstavila i opština Veliko Gradište.

Najveća turistička manifestacija u zemlji i regionu jugoistočne Evrope održana je od 23. do 26. februara, a posebnom prezentacijom u velikoj konferencijskoj sali, opština Veliko Gradište je gostima priuštila jednočasovno “putovanje“ kroz atraktivnu turističku ponudu.

Pored turističkih i sportskih kapaciteta, manifestacija, prirodnih i kulturnih kapaciteta opštine i investicija, posetioci su se upoznali i s najboljom ponudom Srebrnog jezera – Košarkaškim kampom “TEO4“, srpskog reprezentativca Miloša Teodosića, i muzičkim festivalom “Uranak“.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici ambasada Belorusije i Rumunije, savetnici gospodin Mihail Kažuro i gospodin Stefan Imre, Austrijske razvojne agencije, Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj, Privredne komore Srbije, Turističke organizacije Srbije, domaćih i stranih organizacija, partneri opštine Veliko Gradište, čelni ljudi lokalne samouprave i učenici turističkog i ugostiteljskog smera Srednje škole iz Velikog Gradišta.

Prezentaciju je otvorila direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište, Dajana Stojanović, najavivši dva nova promo spota i mogućnost multimedijalne virtuele ture koji šalju poruku o Srebrnom jezeru kao “modernoj destinaciji gde svako može da nađe svoje mesto, bilo da je u pitanju odmor, dobra zabava, sport, odnosno uživanje u prirodi ili obilasku kulturno-istorijskih spomenika“.

Zahvalivši se gostima na poseti, predsednik opštine, Dragan Milić, rekao da je priroda Gradištu dala sve – reku Dunav, zlatnosni Pek i Srebrno jezero, na kojima su izgrađeni najlepši akva park, moderne marine, sportski tereni, restorani i prateći sadržaji. Sa  Srebrnog jezera dva broda plove do Golubačke tvrđave, a u turističku ponudu uvršćene su i obližnje turističke destinacije – Viminacijum i Ramska tvrđava čija se rekonstrukcija, uz pomoć TIKA-e, očekuje ove godine. Najavivši niz zanimljivih manifestacija i događaja presednik je pozvao one koji u Gradištu nisu bili da dođu, a one koji već jesu da nas posete ponovo.

Virtuelna šetnja na Srebrnom jezeru

Košarkaški kamp “TEO4“ na Srebrnom jezeru, srpskog reprezentativca Miloša Teodosića, predstavio je Lazar Gojković, podsetivši da je kroz kamp prethodne godine prošlo 600 učesnika iz 23 zemlje koji su, uz košarkaško znanje, sa sobom poneli i lepa iskustva. Gojković je za ovu sezonu najavio šest smena, u periodu od 23. juna do 10. avgusta, pod nadzorom vrhunskih stručnjaka i učešće Miloša Teodosića, i sa misijom da ovaj internacionalni kamp bude uspešan kao Miloš na parketu. On je istakao i vrhunsku saradnju sa lokalnom samoupravom što doprinosi razvoju kampa i turističke destinacije.

Četvorodnevni prvomajski muzički festival “Uranak“ koji promoviše omladinski turizam organizuje se uspešno već tri godine, istakao je predstavnik festivala, Dragomir Ćoso, dodavši da mladi koji su ga posetili imaju veliku želju da ponovo dođu. “Razvijena infrastruktura i blizina univerzitetskih centara čine Jezero idealnom destinacijom, značajnom za mlade ljude.“  rekao je Ćoso i najavio ovogodišnji program sa 20 izvođača na tri stejdža. “Nastojimo da izaberemo muzičare koji su popularni među omladinom – predstavnike pop, elektronske i hip-hop muzike.“, rekao je on, pozvavši goste na Srebrno jezero za 1. maj kada je i priroda najlepša.

Prezentaciji se, kao  veliki prijatelj Srebrnog jezera i Velikog Gradišta, priključila i predsednica Udruženja likovnih stvaralaca ,,Đura Jakšić“ iz Požarevca, Snežana Milošević. Pozdravivši ljubitelje Velikog Gradišta i umetnosti ona je predstavila Udruženje Focus – Europa iz Neudrossenfeld-a iz Nemačke koje je  svoje predstavništvo za Jugoistočnu Evropu osnovalo u Velikom Gradištu. Tim povodom najavila je i veliku međunarodnu likovnu koloniju u septembru koja, kako je rekla “ima za cilj da Evropu i svet dovede u Srbiju“. Ovom prilikom Snežana Milošević je prisutnim predstavnicima ambasada i Privredne komore Srbije poklonila slike Udruženja likovnih stvaralaca u ime poštovanja i dobrodošlice.

Gosti Velikog Gradišta  i ove godine bile su članice Baletskog studija Amadeus iz Požarevca, dok su, kao domaćini, članovi ANIP “V.P.Carevac“ izveli narodnu pastirsku igru. Druženje je nastavljeno uz specijalitete restorana “Dinčić“ te posetom štandu opštine Veliko Gradište.

U šest izložbenih hala Sajma bilo je predstavljeno više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja, među kojima su najznačajnije turističke agencije, međunarodni tur operatori, hoteli, vazduhoplovne kompanije, turistički centri – planine, banje, jezera, te gradovi i regije. Tokom četiri sajamska dana, štand opštine Veliko Gradište, već regionalno priznate turističke destinacije, bio je izuzetno posećen i medijski zapažen pa se uvećan broj gostiju očekuje i u ovoj turističkoj sezoni.

TPKNEWS/TOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker