UHAPŠEN MILČE RAJIĆ! Ko sledeći od kumova ide u ćorku – Jokić ili Perišić?!

Još 2018. godine na dodeli plaketa u opštini Žabare kumovi Milče Rajić, Aleksandar Jokić i Aleksandar Perišić, dogovorili se kako da pelješe budžete opština Braničevskog okruga. Opština Žabari na tom njihovom spisku je bila prva.

S desna na levo – Uhapšeni Milče Rajić, Aleksandar Jokić, predsednik opštine Žabari Jovan Lukić, predsednik Skupštine Opštine Žabari Adamović Dejan i Aleksandar Perišić na dodeli plaketa u opštini Žabare/Foto: M.V.

Milče Rajić je preuzeo fudbalski klub “Pomoravlje” iz Vlaškog Dola i odmah po naređenju predsednika opštine Žabari Jovana Lukića uplaćena su ogromna sredstva iz budžeta opštine Žabari na račun pomenutog kluba.

Podsetimo se, Kraljevačka policija uhapsila je pre tri dana Milčeta Rajića (58), odgovorno lice PD Centar promet, zbog sumnje da je od 2018. do 2021. godine zaključio ugovore o zajmu i primio pozajmicu od Nikole Milenkovića (40), kao odgovornog lica privrednog društva Euro stratedžik kompani, u iznosu od 19.400.000 dinara, iako je znao da taj novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Kako je saopšila policija, Rajić je potom, kako se sumnja, tim novcem za Nikolu Milenkovića kupio poslovni prostor u Požarevcu površine 445 kvadratnih metara kako bi oprao novac.

Inače, Milče Rajić je poznat po raznim aferama pranja para zbog čega je i bio hapšen više puta, dok koordinator za Braničevski okrug Aleksandar Jokić, lažni biznismen, je nedavno bio uhapšen u Crnoj gori sa ogromnom svotom novca. Aleksandar Perišić je preko kuma Jokića postavljen na mesto koordinatora za dijasporu. To mu je bila nagrada za organizovan upad nelegalnih formacija u zgradu opštine Kučevo kada je održana protivzakonita konstitutivna sednica Skupštine opštine, na kojoj je na njegov predlog, ili bolje rečeno, po njegovom naređenju postavljen njegov potrčko Ivan Rajičić na mesto predsednika opštine Kučevo.

Preko Rajičića Perišić ostvaruje sve svoje zacrtane ciljeve, jer sama činjenica da je Rajičić po struci lekar, pa samim tim niti razume, niti zna šta potpisuje od papira koji mu svakodnevno potura Perišić. Tako da, pored svih gluposti i neznanja Rajičić je doneo odluku da svi sportisti koji dođu na pripreme kod Perišića mogu besplatno da koriste sportsku halu, dva travnata fudbalska terena, teren sa veštačkom travom a i troškove električne energije za reflektore za osvetljenje terena sa vestačkom travom opština će da snosi a da pri tome ne postoji odluka Opštinskog Veća i Skupštine.

Svi se u Kučevu pitaju kako to Perišić uspeva da godinama izvrdava zakon, kršeći ga a da nije do sada uhapšen i procesuiran?

Na osnovu činjenica i saznanja koja građani Kučeva imaju postavlja se pitanje:

Zašto još uvek niko od nadležnih organa nije ispitao kako je i čijim novcem Perišić kupio hotel, da li je došlo do utaje poreza, da li prijavljuje pravo stanje gostiju i da li uplaćuje boravišne takse za sportiste koji dolaze na pripreme, razna dugovanja prema JKP, EPS-u…

Interesantno je i to, da po podacima APR svake godine gasi i otvara nove firme registrujući ih na neka njemu poverljiva lica a neretko i na članove svoje porodice. A i sam hotel po podacima iz APR trenutno nije u njegovom vlasništvu, jer ga je fiktivnom dokumentacijom preneo na drugo lice kako bi izbegao sve prispele obaveze prema državi – kredite, dugove i presude oštećenih.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

32 Komentari

  1. Meni se čini da se Aci Karatisti blizi kraj boravka u Kucevu. Uskoro se na duze vreme seli u Zabeli gde su vec boravili clanovi njegove uze familije. Dokle god prosti narod glasa za Vucica Aca ce biti na slobodi. Padom Vučića, pada i Aca Karatista.

  2. Боже нас сачувај од оваквих бизнисмена. Перишић је бре зрео за затвор. Шта ради држава Србија?

  3. Zasto tuzilastvo u Pozarevcu cuti i zasto ne pokrene postupak i proveri Perisicevo poslovanje.Čudno zar ne.Tu nesto smrdi ali dace bog da ce se 3.aprila mnogo toga promeniti i da ce mo mnogo toga saznati.

  4. Samo ste trebali da napišete da se Perisic bavio i sa šverc komerc ukradenim automobilima iz Nemačke koje je preprodavao. Barem se tako hvalio

  5. Predsednik opštine Kučevo je Aleksandar Perišić zvani aca karatista i to kučevljani moraju da znaju,on je taj koji o svemu odlučuje njegov kurir je Mikić a potpisivač Rajičić.

  6. Slučajno znam prijatelje od Ace Crnogorca iz Kuceva u okrugu. Uglavnom su svi bili uhapseni a neki i nevino osudjeni. Ja licno tipujem na tog Jokica da ce u zatvor jer im Aca Crnogorac svima smesta. On nema prijatelje. Njemu prijatelji sluze za izivljavanje.

  7. Ova ekipa koja je mislila da im niko nista ne moze postace uskoro PEVAČKI HOR!Pocinje borba ko ce prvi da se prijavi za zasticenog svedoka.Po komentarima gradjana Kuceva svi misle da ce prvi da se prijavi Perisic,jer ima dva nadimka Milogorac i CINKAROŠ.

  8. Глас против Вучића је глас против Перишића. То је јасно ко дан!

  9. Zašto je Marijoković koga je lično Perišić postavio za direktora komunalnog oprostio hotelu Rudnik dug za vodu od tri miliona dinara? Da li treba procesuirati i Marijokovića?

  10. U lepo društvance se uvalio predsednik opštine Žabari. Sve moj do mojega. Pametnije bi mu bilo da se kloni takvog društva

    1. Nije se on pitao ništa,morao je,bilo mu je naređeno! Ovog našeg iz Kučeva je Perišić vukao za uvo kad mu je rekao da ne želi da bude predsednik.

  11. Niko neće biti uhapšen od ovih tipova dok je Vučić na vlasti,jer celokupno sudstvo i policija su pod njegovom kontrolom.

  12. Baš me zanima šta na sve ovo kaže tuziteijka Dubajic poznati sluga rezima? Vazno je da Dubajicki stigne plata svakog prvog u mesecu a to sto kriminalna bratija hara Kucevom ona se pravi da ne vidi.

  13. Jadan Marijoković, pa on je polupismen, njega mogu ovi “špiclovi” da zavrte baš kako im je volja, zato ga i postavili na to mesto. On će im biti žrtveni jarac?

  14. Sigurno je sledeći Crnogorac Jokić,smestiće mu Perišić on je specijalizovao tu oblast,ne zovu ga džabe policijska pevačica.

  15. Нисам змала да је Аца за напредну странку? Знам да ме је убеђивао да гласам за СПС а пре тога за ДС. Због Аце нећу да гласам за СНС, далеко им лепа кућа. Само гледају свој интерес

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker