POTPISANI UGOVORI: Crkvama, verskim zajednicama i udruženjima četiri miliona dinara

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić potpisao je ugovore sa dobitnicima sredstava za sufinansiranje-finansiranje programa crkava i verskih zajednica i udruženja građana za 2021. godinu.

Foto: Promo

Sredstva u iznosu od 2.185.000 dinara dobilo je 20 udruženja građana za učešće na dva javna poziva dok je za šest crkava i verskih zajednica dodeljeno 1.500.000 dinara.

“Veliko mi je zadovoljstvo što, evo, i u doba korone i u doba onog što nas prati, život mora da ide i da se odvija normalno.“, rekao je Milić, apelujući na sve da vode računa o ozbiljnosti pandemije.

On je napomenuo da je opština ove godine, i pored maksimalno “nategnutih“ prihoda, budući da se vodi računa o svakom dinaru, iz budžeta izdvojila sredstva za funkcionisanje udruženja, crkava i verskih zajednica.

Prvim konkursom kojim je opredeljeno 2.500.000 dinara za udruženja i 1.500.000 za crkve, za prihvaćenih 12 od 15 podnetih prijava udruženja dodeljeno je 1.340.000, a za četiri od šest projekata crkava 1.050.000 dinara.

Potpisnici ugovora/Foto: Promo

U drugom pozivu sredstva u iznosu od 845.000 su dodeljena za osam prihvaćenih od ukupno 16 prijava. Za dva prihvaćena parojekta crkava izdvojeno je 450.000 dinara.

Za iste namene u prethodnoj godini, za četiri projekta crkvama i verskim zajednicama prenet je iznos od 1.590.000 dinara i za 18 projekata udruženja iznos od 1.745.100 dinara, a sredstva su opravdali svi učesnici konkursa.

Za kraj, predsednik je, u prisustvu rukovodilaca i saradnika, izrazio očekivanje da se kvalitet svake godine podigne za nivo više kako bi realizacija projekata doprinela razvoju i predstavljanju naše opštine koja stoji na raspolaganju svim učesnicima.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Sramota za sve se imaju pare samo za lečenje dece nema. Popovi se razbije od para. Da li su se oni odrekli bilo čega Opelo preko 120 eura. Krštenje i venčanje haos. A tek svećenje vodice. Laganica 10 eura. Ko da manje više popa ne vidi u svojoj kući. Jedino da Milić po ugledu na katolike parama plaća svoje grehe.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker