NOVINE U JKP “PARKING SERVIS” POŽAREVAC: Parking pass kartica i novo parkiralište u Lameli

U požarevačkom Javnom komunalnom preduzeć „Parking servis“ tokom proleća zadesile su se dve novine. Prvo su 24, maja uvedene parking pass kartice, a 1. juna otvoreno je novo parkiralište b-zone u Lameli.

Direktorka JKP “Parking servis”, Marija Papović/Foto: M.V.

Prema rečima direktorke ovog uspešnog javnog komunalnog preduzeće Marije Papović, Parking pass kartice predstavljaju novu uslugu JKP „Parking servis“ Požarevac, koja će korisnicima javnih parkirališta omogućiti da parkiraju na svim posebnim parkiralištima u gradu sa neograničenim brojem ulazaka i izlazaka za vremenski period na koji su kartice ograničene – 24 časa, tri dana ili sedam dana.

“Ova vrsta usluge je nešto što je falilo u dijapazonu naših usluga, tu pre svega mislim na Parking pass 24h, jer do sada nismo imali kartu za celodnevno parkiranje u centralnoj zoni grada, ako znamo da je u Prvoj zoni na opštim parkiralištima vreme parkiranja ograničeno na tri sata. Pored toga, i parking pass tri i sedam dana će koristiti svima onima koji dođu u naš grad na par dana. Sa ovim karticama korisnici javnih parkirališta mogu ulaziti i izlaziti neograničen broj puta na svim posebnim – zatvorenim parkiralištima za vremenski period na koji je kartica ograničena. Kartice će se prodavati na svim posebnim parkiralištima u gradu. Parkirališta koja su u sistemu Parking pass-a vidno su označena nalepnicom. Kartice možete kupiti i unapred, a koristiti ih kasnije. Parking pass se aktiviraju prvim ulaskom na jedno od četiri posebna parkirališta”, kaže Marija Papović, direktorka JKP “Parking servis”.

Cena parking pass kartice 24 časa je 450 dinara, za tri dana je 1.000 dinara, a za sedam dana 1.800 dinara. Parkirališta u sistemu parking pass-a su: Garaža “Takovska” u Takovskoj ulici i zatvorena parkirališta “Pijaca” , “Dom omladine” i “Načelstvo”.

Ujedno JKP „Parking servis“ Požarevac obavestilo je korisnike javnih parkirališta da je 1. juna uvedena B zona – blokovska zona na lokaciji iza zgrada „Lamele“ u ulici Moša Pijade.- Podsećamo građane da je B zona pre svega namenjena građanima koji žive na toj lokaciji, a za sve ostale vozače to je brza zona u kojoj mogu da se zadrže najviše dva sata. U B zoni cena započetog časa parkiranja je 60 dinara , vreme parkiranja je ograničeno na 120minuta, a stanarska parking karta na mesečnom nivou iznosi 380dinara. Prošle godine u februaru mesecu B zona je uvedena na prve dve lokacije, u Sindjelićevoj ulici (ograđeni parking prostor iza Robne kuće) i u ulici Davorjanke Paunović (kod zgrade „Elektromorave“). Zahvaljujući projektu B zone problem parkiranja građana koji žive u centralnoj zoni grada je rešen, a za sve ostale vozače ovo je zona u kojoj uvek mogu da pronađu slobodno parking mesto – navodi se u obaveštenju ovog komunalnog preduzeća.

M.Veljković.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker