KO RADI, UMREĆE OD GLADI: “Kostolac usluge” u rukama privatnog društva

“Kuj bre, men može da smeni, ja sam ugledni član gradskog odbora SNS”. Neka je kasidolski direktor Dragoslav Đokić najgori, nije važno, bitno je da je naš – naprednjak.

Foto: Facebook

Sindikalne organizacije u preduzeću su utihnule i delimično su zadovoljni, do juče su za topli obrok imali samo za jednu supicu od 50 dinara, a sada se izborili za ceo burek, a plate ostale i dalje jadne i bedne 33 hiljade dinara za radnike u službi održavanja, gde se najviše radi.

Za direktora Dragoslava Đokića i njegove poverljive ljude nema zime, njegova je plata 130 hiljada dinara, upravnica Marina Tripković, ima platu oko 80 hiljada, pomoćnik upravnika Dragan Simonović zvani Senf, isto oko 80 hiljada, pa i više, šef obezbeđenja Dragan Pavlović – Lipe sa prekovremenim radom preko 90 hiljada dinara.

Lepo je Dragoslav Đokić svoje ljude nagradio i dodelio velike koeficijente u odnosu na ostale radnike, takođe u direkciji preduzeća, radnici sede jedan drugome na glavi. Nikad gora kadrovska politika u preduzeću, nego danas. Prethodna direktorka Gordana Rašić, kako kažu, stariji radnici je vodila pet puta bolje ovo preduzeće nego sadašnji kadar SNS, Dragoslav Đokić. Dok Dragan Simonović sa sumnjivom diplomom fakulteta, retko dolazi na posao i prima platu 80 hiljada, njegovi radnici do juče su imali 29 hiljada dinara, a sada imaju 33 hiljade dinara.

Da li je to ispravno i normalno da menadžment preduzeća ovako diletantski vodi poslovnu politiku?

Marina Tripković, nesuđena policajka, koja mnogo voli policiju i policajce, a vedri i oblači u preduzeću i sve radi po direktivi njenog direktora Đokića. U preduzeću zna da posvađa dva oka u glavi, radnici joj nisu baš naklonjeni, ali moraju da je trpe. Đokićev klan se ponaša kao da su privatizovali preduzeće. “Oni su sada sile, a sve je to zakuvao kasidolski direktor sa privatnom diplomom fakulteta Dragoslav Đokić”, kažu ogorčeni radnici preduzeća.

Sa druge strane, Dragoslav Đokić, ne želi da podnese ostavku, podržavaju ga njegovi naprednjaci, poverenici SNS i narodni poslanik Veroljub Arsić zvani 357. Neka je direktor najgori, ali naš je, ko šiša radnike što primaju platu u državnom preduzeću ispod minimalca. Dok je u Požarevcu i Kostolcu ovakvih na političkoj sceni i na čelu državnih preduzeća, poput preduzeća Kostolac usluge, imaće radnici samo za prazan burek.

Nadamo se da će neko pametan u požarevačkom SNS, tiho i bez mnogo trzavica, da skloni kasidolskog direktora Dragoslava Đokića koji kaže, “Kuj bre, men ne može da smeni niko!”

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker