POŽAREVAC: Sedmoro osumnjičeno za malverzacije i nesavestan rad

Sedmoro ljudi iz “Vodovoda i kanalizacije” i “Direkcije za izgradnju” osumnjičeno je za malverzacije u projektovanju i zameni azbestno-cementnog cevovoda u Požarevcu i Kostolcu.

Omogućena je protiv pravna korist JKP “Vodovod i kanalizacija” a “Direkcija za izgradnju” i budžet građana oštećeni su za oko 3,5 miliona dinara.

Među osumničenima su rukovodilac sektora za investicije “Direkcije za izgradnju” Zoran Đ., sadašnji tehnički direktor “Vodovoda” Vladimir S., bivši direktor ovog preduzeća Aleksandar I., nekadašnji rukovodilac Sektora za investicije “Vodovoda” Zoran Ž. i inženjer Nina D.

Osim njih, sumniče se još i Nenad S., Zoran Ž. i Samela P., koji su vršili stručni nadzor nad radovima. Protiv bivšeg i sadašnjeg odgovornog lica u “Vodovodu” podnete su prijave za krivično delo zloupotreba službonog položaja odgovornog lica.

Pripadnici MUP-a su krivične prijave protiv radnika “Direkcije za izgradnju” podneli zbog osnova sumnje na nesavesan rad u službi. Sve prijave podnete su Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu u redovnom postupku, što znači bez određivanja pritvora.

TPKNEWS/Danas

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker