OTKRIVAMO VELIKU PREVARU: Vučić Šiptarima na Kosovu predao 200 milijardi evra srpske imovine!

Kako se čini, državni vrh Srbije pokrenuo je žestoku medijsku kampanju u cilju zataškavanja najveće istojrijske prevare – Aleksandar Vučić je u Briselu već potpisao da se Srbija odriče imovine na Kosovu vredne 200 milijardi evra (Telekom, Gazivode, Trepča, Valač)!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otpočeo je pre dva dana medijsku kampanju “šokantnom” izjavom da je Brisel Srbiji postavio neprihvaljiv ultimatum.

Rekao je da je Brisel Srbiji dao rok do nedelje da prihvati ili ne prihvati “predlog porazuma” kojim se, prema njegovim rečima, Srbija odriče imovine Telekoma na Kosovu.

Dodao je da je zaprećeno i sankcijama ukoliko Srbija odbije da prihvati sporazum. Sankcije su navodno u formi zaustavljanja pregovora o poglavljima.

– Od nas se traži da se odreknemo naše imovine kad je reč o telekomunikacijama, ali i još mnogo gore, da se odricanjem imovine kad je reč o Telekomu Srbija složimo sa time da sva naša imovina na KiM više nije naša već da pripada institucijama samoproglašene države Kosovo, rekao je Đurić.

Na tu izjavu reagovala je Maja Kocijančič, portparolka Evropske komisije. Ona je rekla da se ne radi o ultimatumu, već o sprovođenju već dogovorenog.

– Ovde je reč o tome da su Kosovo i Srbija dogovorili uslove pod kojima je Kosovo dobilo pozivni broj, a srpska kompanija je na Kosovu dobila potpunu dozvolu i privremenu jurisdikciju za postojeću mobilnu mrežu, rekla je Maja Kocijančič za Radio Slobodnu Evropu.

S druge strane, Đurić tvrdi da se “nešto vrlo čudno desilo” kada je bukvalno u toku noći između četvrtka i petka “papir koji je stajao pred nama za stolom potpuno promenjen”.

Naveo je da su uslovu fundamentalno promenjeni.

On je, reagujući na izjavu Kosinačićeve, rekao da nije tačno da je u potpunosti usaglašen dogovor o telekomunikacijama i Akcioni plan za njegovo sprovođenje, jer, kako kaže, da je sve usaglašeno, ne bi bilo potrebe za daljim razgovorom.

– Ne može se jednostrano razgovarati i takvim ponašanjem i ukoliko se nešto ne promeni i ukoliko se nastavi jednostrani pritisak, to i meni olakšava odluke koje treba da donesem u vezi sa svojim angažovanjem, rekao je Đurić.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će pokušati nešto da promeni.

– Imaćemo još mnogo kontakata i razgovaraćemo sa svima, i pokušaćemo da vidimo možemo li nešto da popravimo ili je to sve, kako se to kaže laički, zakucano, rekao je Vučić novinarima u Senti.

Upitan šta će se dogoditi “ako sve ostane zakucano”, Vučić je rekao da će odluka tek biti doneta.

– Kada stavljate na dva tasa, imate mnogo stvari u jednoj i mnogo u drugoj ruci. Ima još onih stvari koje još nismo stavili ni na jedan od ta dva tasa – kada budemo uspeli sve te argumente da stavimo, onda ćemo reći na koju stranu preteže, naveo je Vučić.

Upitan kada možemo očekivati odluku o sporazumu o telekomunikacijama, Vučić je rekao da će ona biti saopštena kad bude doneta.

PROBLEMATIKA

Deo sporazuma o telekomunikacijama koji je Aleksandar Vučić potpisao u Briselu nikada nije objavljen u javnosti. Niko ne zna šta u njemu tačno piše.

Dok pro-vladini mediji zapanjujućim naslovima tvrde da Srbiji neko želi da ukrade ili otme 200 milijardi evra, koliko vredi imovina Srbije na Kosovu, javnost nema pojma šta je tačno Vučić potpisao u Briselu.

Ne znamo ni šta tačno piše u tom novom predlogu/ultimatumu koji je serviran Đuriću.

Javnost sluša prepucavanja i kukumakanje srpskih državnika, ali niko ne sme da objavi tekstove svih sporazuma.

Ono što smo saznali jeste da je Aleksandar Vučić potpisao da Kosovo dobije pozivni broj, ali je navedeno da će pozivi ka Srbiji biti tarifirani kao lokalni pozivi.

Jedan deo javnosti bio je šokiran tim potezom Vlade.

Vučić nas je i u tom slučaju lagao do samog kraja. Svi su do poslednjeg trenutka tvrdili da Kosovo neće dobiti pozivni broj.

Kocinajčičeva je jasno napomenula “da su Kosovo i Srbija dogovorili uslove pod kojima je Kosovo dobilo pozivni broj”. Dakle, Vučić i njegova vlada su potpisali da Kosovo dobije pozivni broj.

Posebno je interesantno to što u Akcionom planu iz oblasti telekomunikacija s razlogom nije definisano kome pripada imovina Telekoma. Samo se navodi da će biti osnovano novo telekomunikaciono preduzeće koje će morati da bude registrovano “po kosovskom pravnom okviru” (namerno nije upotrebljena reč “zakon”).

OVDE možete pročitati tekst Akcionog plana.

Šta je još Vučić potpisao, a što javnost u Srbiji ne zna?

Kako stvari stoje, stiglo je vreme da se realizuje ono što je Vučić potpisao u Briselu. Međutim, kako bi prikrio neviđen istorijski skandal, Vučić domaćoj javnosti preko svojih medijski kampanja i izjava uznemiranih funkcionera pokušava da zamaže oči – krivicu pokušava da svali na drugu stranu.

Svakom građaninu koji razumno posmatra trenutnu situaciju jasno je da je Vučić u Briselu potpisao sve što mu je ponuđenu kako bi ga evropski zvaničnici tapšali po ramenu.

Sada je neophodno medijski zataškati skandal oko predaje Telekoma i ostale imovine Kosovu kao nezavisnoj državi.

Kao i uvek do sada, Vučić preko medija pokušava da stvori psihilošku dilemu – Vučić je suštinski kriv, ali preko medija optužuje drugu stranu kako bi u očima domaće javnosti ostao patriota koji se bori isključivo za interese Srbije.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker