TRAGEDIJA U KUČEVU: Zbog ljubomore supruzi pucao u grudi, pa se ubio hicem u glavu (FOTO)

Miroslav Stanojević (65) iz Kučeva, u ponedeljak, ispalio je više hitaca u svoju suprugu Mariju (63), a onda se ubio, pucajući sebi u glavu.

ubistvo-samoubistvo-kucevo
Miroslav sa suprugom Marijom

U ponedeljak popodne, oko 15 časova, nazvao me je Miroslav i rekao mi da je ubio Mariju. Kada sam to čula, onako u šoku, potrčala sam odmah ka njihovoj kući. Kad sam stigla kod njihove kapije, čula sam jedan pucanj. U kući sam na podu u kuhinji zatekla oboje. Miroslav je ležao u lokvi krvi sa velikom ranom na glavi, dok je Marija bila živa i molila me da zaključam kuću i pozovem njenu decu telefonom.

Ovo nam je ispričala Slobodanka Janićijević, komšinica Miroslava Stanojevića (63) iz Kučeva, koji je u ponedeljak popodne oko 15 časova, teško ranio svoju suprugu Mariju (65), a zatim iz istog oružja presudio sebi. U ženu je ispalio nekoliko metaka koji su je pogodili u stomak i grudni koš. Ona je sa teškim povredama hitno prebačena u požarevačku bolnicu. Prema poslednjim informacijama, ona je operisana i u stabilnom je stanju, ali još uvek nije u potpunosti van životne opasnosti, i njeno stanje lekari i dalje prate.

kucevo-Komsinica-Slobodanka
Komšinica Miroslava Stanojević

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 15 časova, nakon kraće svađe u Prvomajskoj ulici u Kučevu, u porodičnoj kući Stanojevića. Motiv pokušaja ubistva i samoubistva je, najverovatnije, ljubomora, jer je Miroslav sumnjao da ga supruga vara. Naime, Miroslav je operisao prostatu, pa ga je suruga često vređala na taj račun. Zbog toga je među njima započela svađa, koju je Miroslav okončao pucajući iz svog pištolja, za koji je imao urednu dozvolu

Komšinicu Slobodanku Janićijević u utorak smo sreli u dvorištu Stanojevića, zajedno sa brojnim rođacima i komšijama bračnog para.

ubistvo-samoubistvo-kucevo. 1
Kuća Stanojevića

– U ponedeljak Miroslav je svratio do mene žaleći se da ovako ne može više i da će deinitivno napustiti Austriju, kako bi se vratio u porodičnu kuću da pronađe svoj mir. Bio je nervozan i usplahiren, ali nije pokazivao nikakve znake da je spreman da ubije i da presudi sebi. Kada sam ušla u kuhinju Marija se pomerila i tada sam shvatila da je živa. Nakon što sam pozvala policiju i Hitnu pomoć, Marija me je zamolila da javim njihovoj deci u Beču šta se dogodilo. Telefonski brojevi su bili na stolu. Ubrzo su došle policijske patrole i kola Hitne pomoći i mene su tada izveli napolje.

Stanojevići su bili devizni penzioneri, jer su godinama radili u Austriji. Tamo im žive i deca, četiri ćerke, sin i njihovoi  dvadestak unučića i praunučića, koji tek treba da pristignu u Kučevo. U svom dvorištu sagradili su dve kuće, jednu veću spratnu pored puta, i jednu manju prizemnu, u zadnjem dvorištu gde se i desila tragedija.

ubistvo-samoubistvo-kucevo. 2

Prema običajima koji vladaju kod vlaških Roma, u ovom kraju Braničevskog okruga, rođaci i komšije su u dvorištu Stanojevića zapalili vatru. Kako su nam rekli, vatra se pali za pokoj duše i održavaće je sve dok telo pokojnika ne bude sahranjeno.

Od policije smo saznali da je porodica Stanojević oduvek bila miroljubiva i da im do sada od njih nijednom nije stigla nikakva prijava za porodično nasilje, policija pretpostavlja da Miroslav verovatno nije unapred planirao da počini ubistvo i samoubistvo. U njihovoj kuhinji na podu i nameštaju bili su vidljivi trgovi krvi, na mestu gde su oboje ležali.

ubistvo-samoubistvo-kucevo. 3

Miroslavov ujak, Rade Radosavljević, suznih očiju kaže da su supružnici dobri roditelji i da niko nije ni slutio da kod njih može doći do ovakve tragedije.

– Svi smo u šoku, ne možemo da verujemo da se ovako nešto desilo. Žao nam je i njihove dece, koju očekujemo da stignu iz Austrije – rekao je Rade.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker