ŽAGUBICA: Vladika Ignjatije obišao obnovljenu crkvu Sv. Trojice (VIDEO)

Njegovo preosveštenstvo Episkop Braničevski G- din Ignjatije, u nedelju, 02. oktobra, obišao je obnovljenu crkvu Sv.Trojice i parohijski dom u Žagubici, gde je održao svetu liturgiju.

-Vladika_Ignjatije_u_Zagubici-457x257

Svetoj liturgiji i pričestu prisustvovali su mnogobrojni vernici iz opštine Žagubica i šire okoline, a među njima i pripadnici političkog i kulturnog života opštine, na čelu sa predsednikom opštine Safetom Pavlovićem.

Ovom prilikom dodeljene su i Arhijerejske gramate zaslužnim organizacijama i pojedincima, među kojima i predsedniku opštine Žagubica Safetu Pavloviću, zanesebični trud iveliki doprinos u obnovi crkve.

Vladika Ignjatije pozvao je sav narod da se vrati Bogu jer kako je rekao, vraćanjem veri i duhovnim vrednostima, vraćamo se sebi i jedinim istinskim dobrima. Episkop se tom prilikom ujedno zahvalio na trudu i sredstvima koje lokalna samouprava i narod ulaže da bi se ovaj hram završio.

“Radujem se tome što svi dolazaite u crkvu i brinete o njoj. Posebno se zahvaljujem predsedniku opštine Safetu Pavloviću, koji se brine ne samo za objekte koji se tiču društvenog i političkog života, već i za ovaj duhovni aspekt“, istakao je vladika Ignjatije.

Pomoćnik predsednika opštine Žagubica Dušan Milosavljavić, naglasio je da će lokalno rukovodstvo, svuda gde je to moguće, ne samo da pomaže obnavu već i da gradi svetinje u svojoj opštini.

Na crkvi Svete Trojiće urađena je kompletna fasada i postavljeno je 20 novih prozora, a kad se za to ukažu mogućnosti očekuje se i sređivanje unutrašnjosti crkve.

TPKNES/SO Žagubica

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker