VOZAČI OPREZ: Izuzev autoputa, na svim ostalim putevima ima snega i poledice

Putevi Srbije ukazuju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja.

Put Ram-Zatonje/Foto: Čitalac TPKNEWS-a

Na putnim pravcima I prioriteta/A kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kosova, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanjuna teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Nema dužih zadržavanja na graničnim prelazima Na Kelebiji i Šidu čeka se dva sata, na Batrovcima 180 minuta. Prema informacijama AMSS, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Na graničnom prelazu Gradina na teretnom terminalu se čeka 90 minuta, na Batrovcima na izlazu 180 minuta, na prelazima Šid i Kelebija oko dva sata, a na Horgošu zadržavanje je oko sat vremena.

Prema podacima Puteva Srbije, na naplatnim stanicama na auto-putevima nema zadržavanja vozila.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker