POMOĆ OBOLELOJ DECI: Humanitarci iz Gradiške u poseti opštini Veliko Gradište

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je u ponedeljak goste iz Gradiške, Republika Srpska, povodom organizovanja humanitarne pomoći deci sa teškoćama, odnosno invaliditetom, malignim i retkim bolestima i njihovim porodicama sa prostora bivše Jugoslavije.

Foto: Gordan Marić

U poseti koju je organizovala Jelena Marković iz Velikog Gradišta, osnivač Fejsbuk grupe Multiart – Vozači i iznajmljivači velikog srca Srbija i pokretač ove akcije, bili su Dragoslav Šinik, predsednik Udruženja MNRO, i Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra iz Gradiške.

Ovom prilikom dogovoreno je da se uputi poziv privrednicima i licima koji izdaju sobe u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru da se priključe akciji što je već naišlo na razumevanje i dobar odaziv pa će tako deca kojoj je potreban smeštaj tokom lečenja i njihovi roditelji biti adekvatno zbrinuti.

Fejsbuk grupa Multiart – Vozači i iznajmljivači velikog srca Srbija obezbeđuje besplatan smeštaj i prevoz u Srbiji i inostranstvu za decu i mlade sa ovom vrstom teškoća, a 01. aprila u Gradištu je organizovan i prvi humanitarni koncert u Srbiji Petra Pjera Bulatovića, „Nezvanih gostiju“ i prijatelja za prikupljanje sredstava neophodnih za prevoz dece koji su podržali i gosti iz Gradiške.

Pored opštine, gosti iz Republike Srpske posetili su i Kulturni centar “Vlastimir Pavlović Carevac“ gde im je domaćin bila direktorka, Branislavka Veličković.

(SOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker