ADVOKATI SRBIJE UPOZORAVAJU: Neprihvatljiv predlog izmena Zakona o upisu u katastar

Advokatska komora Srbije (AKS) saopštila je danas da je neprihvatljiv predlog izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, koji je sačinio Republički geodetski zavod (RGZ), a juče popodne Komori dostavio koordinator radne grupe pri Vladi Srbije.

Komora tvrdi da je predloge i primedbe koje je predala radnoj grupi 27. septembra, RGZ u izradi ovog zakonskog predloga potpuno zanemario.

„AKS ima informaciju da postoji namera da predlog RGZ-a uđe u dalju proceduru po hitnom postupku i to bez učešća članova radne grupe i uz zaobilaženje javne rasprave”, navodi se u saopštenju i ukazuje da je radnu grupu formirala Vlada, te da je ta grupa održala samo jedan sastanak u septembru.

U saopštenju se ističe da se sistemski procesni zakoni, kao što su Zakon o parničnom postupku, Zakonik o krivičnom postuku, Zakon o opštem upravnom postupku, kao i Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, ne mogu menjati bez učešća svih relevantnih učesnika u radu Radne grupe – pripadnika pravosudnih profesija i bez javne rasprave u dužem trajanju, preneo je Tanjug.

Zbog značaja ovog Zakona, AKS je pozvala svoje članove, stručnu javnost, pripadnike pravosudnih profesija i građanstvo da uzmu aktivno učešće u daljim koracima u pogledu donošenja izmena i dopuna ovog propisa.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker