DA SE SMEJU ILI DA PLAČU: Dok nam se deca leče SMS porukama, grad Požarevac sponzoriše BIA

Zamislite neku evropsku obaveštajnu službu da od grada prosjači donacije, pa to bi bio veliki skandal.

Ilustracija

Javnosti u Požarevcu je poznato da gradska uprava donira sredstva Domu zdravlja, Centru za socijalni rad, Crvenom krstu i drugim ustanovama koje se bave zaštitom zdravlja, ali da lokalna samouprava sponzoriše požarevačku BIA, to je već poseban slučaj za razmatranje. I samim tim otvara mnoga pitanja. Šta za uzvrat gradski čelnici dobijaju. Zaštitu ili nešto drugo? Dok nam se deca leče SMS porukama, bolnice se raspadaju, nezaposlenost i siromaštvo sve veća, a narodne kuhinje sve punije, ali uprkos svemu tome gradska uprava je opremila požarevačku BIA sa kancelarijskim nameštajem. Šta treba da kažu porodice kojima je neophodna svakojaka pomoć i koji su veoma ugroženi, a takvih ima sve više. Da se smeju ili da plaču.

Pojedinci koji grade svoju karijeru preko partije, kumovskih i rodbinskih veza, a rade u službama bezbednosti je za svaku osudu jer to rade isključivo samo zbog svog interesa i interesa kruga ljudi kome pripadaju. I sada po nekim pravilima sponzora treba reklamirati, to jest operativci požarevačke BIA trebalo bi da nose na svojim jaknama grb grada i da tako reklamiraju svog sponzora.

Požarevački centar BIA dobija donacije od lokalne samouprave isključivo zahvaljujući načelniku Goranu Miletiću koji je veoma blizak strukturama SNS. Preko ovih donacija Miletić gradi i jača sebi položaj kako u službi tako i u SNS gde i pripada.

Goran Miletić je perjanica naprednjaka i sujetni junak iza vetrine sa dugačkim jezikom, nikakve značajne rezultate kao operativac nije postigao, po principu radio ne radio, svira ti radio, a ostalo mu je još dve ili tri godine do penzije.

Za njega funkcija načelnika je očigledno preveliki zalogaj, jer u poslednje vreme imamo sve više afera, a policija, BIA i pravosuđe ne rade svoj posao. Ne vide se nikakvi rezultati po pitanju korupcije i privrednog kriminala jer je politika Srpske napredne stranke zarobila sve nezavisne institucije. Požarevljani su svedoci da im se grad polako davi u blatu korupcije, a požarevačku javnost zadovoljavaju tako što hvataju sitne prestupnike i narkomane.

Miletićeva supruga Biljana koja vodi glavnu reč u kući, zapravo je i direktor Poreske uprave u Požarevcu.

U gradu vlada mišljenje da se ona kao direktor ponaša prema svojim kolegama arogantno i dominantno kao u vreme jednopartijskog sistema. Za svaku sitnicu zove supruga i konsultuje se sa njim, pa čak nekad i prekida kolegijume da bi čula njegovo mišljenje.

Inače, u planu je da se 2023. godine filijale Požarevac i Smederevo spoje u jedan centar. Međutim, sada je već uveliko počela trka i lobiranje ko će biti direktor tog novoformiranog centra.

Miletići kopaju i šakom i kapom da se Biljana nađe na vrhu piramide te institucije, ali u nekim krugovima u vrhu Srpske napredne stranke govori se da će to mesto najverovatnije pripasti sadašnjoj direktorki Poreske uprave u Smederevu Slavici Živković iz Velike Plane koja je veoma uspešna i perspektivna.

Kako godine prolaze, pojedine kolege sve češće pričaju o prethodnom direktoru Slaviši Momčiloviću, da je bio fleksibilniji, komunikativniji, pun znanja, ideja i profesionalnog iskustva, sigurniji u donošenju važnih odluka i pravi menadžer, i šteta je velika što je smenjen, ne samo za sistem već i za međuljudske odnose u Poreskoj upravi.

(Tpknews.com/M.H.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Treba zatvoriti tu keramičarsku radnju iz Kruševca, koja nas mnogo košta, a čiji je jedini zadatak, da čuva vlast jednog čoveka. Poznato je kroz istoriju, da su: OZNA, UDBA, i DB, najviše štete nanele svom narodu. Hapsile su, tukle i ubile hiljade ljudi. BIA je dosta pitomija u odnosu na svoje prethodnice, ali nam nije potrebna, jer smo i tako pod protektoratom EU i Amerike.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker