ODRŽAN KROS RTS: Amela Terzić najbolja i u Požarevcu (VIDEO)

Atletičarka Novog Pazara Amela Terzić pobedila je i na trećem ovogodišnjem Krosu RTS-a u Požarevcu.

kros-rts-pozarevac

Nakon Rekovca, 8. i Šapca 15. oktobra na red je došao i Požarevac koji se i do sada visoko kotirao na listi želja organizatora za davanje domaćinstva gradovima širom Srbije. Loše vreme učinilo je da masovnost ne bude kao prethodnih godina, ali su se takmičari ali i gledaoci ipak odazvali u zavidnom broju. Pored onih iz Srbije, požarevačkim Hipodrom trčali su još i takmičari iz Kenije, Mađarske, BiH, Crne Gore i Makedonije.

Pre glavnih trkačkih dešavanja, trke za seniorke na 6.000 i seniore na 8.000 metara, bilo je čak 18 kategorija, od predškolskog uzrasta do pioniri 8. razred. Svi oni su po vlažnoj travnatoj stazi dali sve od sebe i još jednom pokazali da je masovnost u sportu kod Požarevljana postaje pravilo, nikako izuzetak.

Diplome u obe glavne kategorije učesnicima i osvajačima medalja uručio je gradonačelnik Bane Spasović, koji se prethodno obratio takmičarima, ali i gledaocima.

Kao sastavni deo atletike, bazičnog sporta sa opavdanim epitetom njegove kraljice, zauzima posebno mesto u prioritetima i planovima gradskog rukovodstva. To je i glavni razlog što nije bilo dilema oko prihvatanja domaćinstva ovog renomiranog sportskog takmičenja. Dozvolite mi da malo preformulišem olimpijsko geslo. Važno je i pobediti, ali je još važnije u toj želji ne prekoračiti granice sportskog. Ukoliko je preduslov i jednog i drugog – učestvovati, broj vas koji danas po ovom lošem vremenu trči na našem Hipodromu mi govori da je jedan od pobednika već poznat, a to je Požarevac i nadasve sport. – naveo je Spasović.

U uzbudljivoj trci kod seniorki najbrža je bila naša proslavljena reprezentativka iz Novog Pazara, Amela Terzić, dok je kod muškaraca bio neprikosnoven Hilari Kiptum Majo Kimajo iz Kenije.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker