TRGOVCI, DRŽ'TE I KASE I GAĆE: Poreska uprava najavila pojačane kontrole

Poreska uprava Srbije najavila je da će biti dodatno pojačane kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, u cilju borbe protiv sive ekonomije.

Racunovodje-1

Kako se navodi, za devet meseci 2016. godine, inspektori Poreske uprave kontrolisali su evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa kod 6.106 obveznika, a kontrolisan je i radno-pravni status radnika u tim objektima.

“Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno su zatvorena 2.123 objekta, dok su protiv odgovornih podneti zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti”, navela je Poreska uprava.

Dodaje se i da su prethodnih meseci pojačane vikend kontrole poslovanja ugostiteljskih objekata, posebno na turističkim odredištima, kao i za vreme održavanja manifestacija.

U vikend akcijama koje su sprovedene tokom septembra, zbog neevidentiranja prometa preko fiskalnih kasa privremeno je zatvoreno 85 od ukupno 146 kontrolisanih ugostiteljskih objekata.

Kako se navodi, poreski inspektori obavljaju kontrole i sankcionišu poreske obveznike za koje se utvrdi da ne poštuju poreske propise, u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji i Zakonom o fiskalnim kasama.

“U cilju jačanja finansijske discipline, zaštite budžeta Srbije i interesa poreskih obveznika koji posluju legalno, kao i svih građana, Poreska uprava će pojačati kontrole i proširiti obuhvat kontrola u različitim privrednim granama”, piše u saopštenju.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker