TUGA: Sahranjen mali Radenko (FOTO)

Osmogodišnji Radenko Nikodinović, koji je u subotu 8. oktobra preminuo od sepse, koja je zahvatila njegov organizam posle preloma ruke, sahranjen je danas na lokalnom groblju u Kozjaku kod Loznice.

Loznica01 sahranjen decak foto s.pajic_1000x0
Shrana Radenka Nikodinovića / Foto: Slobodan Pajić

Miholjdansko nebo zaustavilo je kišu, koja je padala cele noći i sve do početka opela kojem je prisustvovala porodica mališana, rodbina, komšije i brojni prijatelji Nikodinovića.

Deset sveštenika molilo se za pokoj duše dečaka koji je izgubio život zbog lekarske greške i kompliacija nastalih usled neadekvatno pružene medicinske pomoći u lozničkoj bolnici.

sahrana radenko (1)_620x0
Foto: A. Stanković

Skrhani bolom, otac Milan i majka Zorica, oprostili su se uz jecaje od svog Radenka, a kilometarska povorka ispratila ga je do večne kuće.

Danas mnoge porodice u Kozjaku proslavljaju krsnu slavu, ali se ne raduju već tuguju za Radenkom, koga su svi voleli. Tuga je do neba, bol je prevelika, ali tu smo da ga dostojanstveno ispratimo – rekao je jedan od sveštenika.

IMG_7293_1000x0
Shrana Radenka Nikodinovića / Foto: Slobodan Pajić

Nemi ljudi samo su brisali suze uz komentare da ne mogu da shvate da je ovako nešto moguće.

Podržaćemo porodicu na svaki način da podnesu ovu tugu, ali ćemo sve učiniti da se na ovome ne završi ova tragična priča. Lekar koji je za ovu tugu odgovoran mora ići pred lice zakona, a mi smo na tri bilborda u gradu postavili Radenkovu fotografiju kao opomenu svima da se nešto u ovom gradu i državi mora menjati – kaže jedan od Milanovih drugara.

Iz Opšte bolnice u Loznici, potvrdili su da je završen spoljni stručni nadzor Ministarstva zdravlja u vezi sa smrću dečaka Radenka Nikodinovića a rezultati nadzora se očekuju.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar doneo je rešenje o razrešenju v.d. direktora dr Mire Vučetić, a za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice postavljen je dr Zoran Kovačević, specijalista otorinolaringologije, dosadašnji pomoćnik direktora. – saopšteno je iz bolnice.

Bilbord posvećen Radneku / Foto: Slobodan Pajić
Bilbord posvećen Radneku / Foto: Slobodan Pajić

Širom Loznice postavljeni su bilbordi s njegovim likom i potresnom porukom.

Telo pokojnog dečaka juče je stiglo u Kozjak iz Beograda.

Radenko je preminuo u subotu u Beogradu zbog komplikacija koje su nastale oišto je polomio ruku.

Pretpostavlja se da je dete premunilo zbog lekarske greške.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker