ODE I “RAVNIŠTARKA”? Ćelavi Milogorac opet naguzi kučevačke Vlahe i Vlajne!

U želji da posetimo prirodne turističke atrakcije opštine Kučevo na sajtu ovdašnje Turističke organizacije Kučevo pronašli smo sledeće informacije: Pećina ”Ravništarka” se nalazi u neposrednoj blizini pećine ”Ceremošnja”, u ataru sela Ravnište.

Hotel Rudnik, veliki “BOSS” Aleksandar Perišić-Milogorac/Foto: Facebook/Privatna arhiva

Pećina ”Ravništarka” za turističke posete je potpuno sređena 2007. godine. Do pećine se stiže asfaltnim putem za selo Ceremošnja, s tim što se na 9 – om kilometru od Kučeva skreće prema selu Ravnište i putuje još 3 kilometra.

Ono što smo zatekli kod pećine “Ravništarka” je sasvim drugčija slika od one koju turistički radnici opštine propagiraju. Iako je bila subota u podne, pećina Ravništarka je bila zatvorena, restoran zaključan a oronule zaštitne ograde, letnja pozornica i asfaltirani plato ispred restorana pokazuju da ovo mesto polako pada u zaborav.

Na nepokošenoj livadi, obrasloj rastinjem prekoputa velelepnog restorana, zaključani ponosno stoje bungalovi da sećaju na neka lepša vremena, kada se ovde okupljalo na stotine ljudi. Nije se čuo ni cvrkut ptica kao da su i one napustile ovo mesto. Tišinu je prekinuo teški kamion lokalnog preduzeća koji je prevozio kalcijum-karbonat i prošao putem koji deli pećinu, restoran i bungalove, praveći buku.

Iako su predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajčić i njegov zamenik Nenad Mikić, više puta istakli kako je razvoj turizma prioritet ove opštine, od turizma nema ni traga ni glasa, ne računajući hotel Rudnik za koji rade svi zaposleni u Turističkoj organizaciji Kučeva, pojedini iz JKP “Kučevo” a finansijski mu zdušno pomažu njegovi podanici iz opštine izmišljenim svečanostima na kojima se priređuju gala ručkovi za odabrane o trošku svih građana opštine Kučevo.

Bez naknade, fudbalski tereni i sportska hala su takoreći postali “vlasništvo” hotela Rudnik mada se u zemljišnim knjigama sportski objekti vode na opštinu odnosno Osnovnu školu Ugrin Branković” što hotel Rudnik oslobađa od plaćanja električne energije, komunalija i održavanja.

Vlasnik hotela Rudnik, po nezvaničnim informacijama je najveći dužnik javnih preduzeća uz to kučevački opštinski čelnici su ga izbrisali iz evidencije poreza na imovinu dok u isto vreme ti isti kučevački opštinski čelnici preko javnih glasila plaše građane izvršenjem i zaplenom imovine ako ne izmire svoje poreske obaveze. Kad se sve sabere hotel pravi više štete nego koristi.

Da li je kompleks “Ravništarka” namerno ostavljen da propada kako bi se posle prodao u bescenje slobodnom pogodbom, možda i bez naknade Aleksandru Perišiću-Milogorcu ili nekom njegovom ortaku ostaje nam da vidimo u narednom periodu?

Bungalov kod pećine Ravništarka/Foto: TPKNEWS

Koliko je Turistička organizacija zainteresovana da se bavi svojim poslom možemo zaključiti iz Informatora o radu TOK – 2022. Pod tačkom 12, stranica 14 “Spisak usluga koje TOK pruža zainteresovanim licima i postupak pružanja istih” gde je jasno napisano da se TOK bavi “pružanjem besplatnih informacija turistima (svih informacija koje su neophodne turistima pre i za vreme boravka na teritoriji Opštine Medveđa).” Čisti dokaz da su zaposleni koristili opciju na računaru copy paste sa sajta opštine Medveđa.

Da li prihodi od turizma pokrivaju 27.530.000,00 dinara koliko je građanima opštine Kučevo “oteto” iz budžeta za potrebe TOK Kučevo?

Skupština opštine Kučevo je još u septembru 2020. godine ukinula boravišne takse što je dodatno smanjilo prihode od turizma. Dr Ivan Rajčić za više od dve godine vladavavine, nijednom nije izašao u javnost sa podacima o prihodovanju TOK-a u kojem je uglavnom udomio svoje partijske podanike.

Svi treba dobro da se zapitaju, zašto su dozvolili da nekolicina slabića kojima se ne zna ni poreklo, opljačka i porobi celu opštinu? Najčešće spominjana poslovica među građanima opštine Kučevo i njihovim predstavnicima u lokalnom parlamentu je “Ne može šut sa rogatim” misleći na rogatu aktuelnu vlast ne shvatajući da su rogovi kod građana i to baš oni rogovi koje im je kučevačka kriminogena vlast nametnula.

Podanički mentalitet, strah od lažnih moćnika i nepoznatog, spremnost da istrpe najveća poniženja i nepravde jedan su od najvećih problema ove opštine. Uglavnom su svi već toliko duboko potonuli da je pitanje može li se još dublje pasti. Podaničko društvo i ovdašnji podanici su spremni da kleknu i saviju glavu pred njihovim gospodarima mnogo niže nego što smo u stanju da zamislimo.

Pod vladavavinom Perišića, Janoševića, Petrovića, Rajčića i Mikića, u Kučevu jača podanički mentalitet s kojim je ova zemlja živela 500 i više godina pod turskom vlašću i okupacijom.

Građani su ti koji suštinski moraju da uzmu život u svoje ruke. Građani moraju da shvate da imaju snage da rešavaju probleme ukoliko se udruže, a to je ono čega se vlast plaši jer se to kosi sa njihovim zacrtanim ciljevima svakodnevnog izrabljivanja i pljačkanja sopstvenog naroda.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

45 Komentari

  1. Ma, neka nas jašu bre, kad smo mi obični konji. Da mi nismo slabići ne bi se tako ponašali. Kučevo je zahvaljujući njihovoj vlasti postao pust gradić. Samo nek nastave tako, neka kradu, neka lažu, nek se švalerišu, samo nek teraju napred, kad budu udarili odozgo oni će da progledaju, all, biće im kasno, moraće da polažu račune.

  2. Perisic nije vlasnik hotela. On je radnik kao i svaki drugi. Cak je i onaj Mercedes sa kojim se pravi vazan registrovan na tudje ime.

  3. Pa naravno da ravništarku namerno uništavaju da bi je kupio ili dobio na poklon milogorac,javna rasveta je njegova,betonjerka isto,uskoro preuzima i čistoću. Lepo je čovek rekao da je celo Kučevo njegovo ali su neki mislili da se šali.

  4. Хотел је под извршењем банке још од 2018. Дакле на продаји је због неисплаћеног кредита.

    1. Ko da izađe na proteste? Kučevljani? Pa to su bezkičmenjaci i poltroni,pa oni su dozvolili da im par došljaka drma opštinom,i zapamtite kad se budu nakrali otići će i više ih nikad nećete videti.

  5. Njegovog konobara u hotelu rudnik plaćaju poreski obveznici jer je dotični zaposlen u gradsko zelenilo i tamo prima platu a konobariše kod milogorca.

  6. Pazite ko nam vodi opštinu: Aca Karatista bivši NK radnik ŠIK-a, Novica Janosevic bivši pomoćnik veterinara, držao je kravu za rep da bi je veterinar osemenio, Miloš Petrović Šomi KV radnik Telekoma i kamerman po svadbama, Branko Kecman gimnazijalac koji je najuren iz Krečane, Nenad Mikić šumar koji je robijao zbog krađe, Darijan Drikic bivši NK radnik u Fabrici cevi i na kraju Ivan Rajčić lekar pripravnik koji je jedini naučio da potpisuje. Šta mi očekujemo od tih ljudi? Nisu oni postavljeni tu voljom naroda zato i ne rade za narod.

  7. Sad pogledah sajt hotela Rudnik, stvarno se reklamira sportski turizam, igraliste sa prirodnom i veštackom travom, sportska hala i svasta po nesto. Acu poznajem dobro, taj sigurno ne placa nista od toga.

  8. Ne guzi sef Hotelskog orkestra Vlase nego strucno i sa apetitom sve Nicice, Rancice, Mratice, Rakice, i to se zamara on mnogo kad ima Cikutara, Jarca, Janosevica i Ivana Hotelskog. Uvesce im i pravo prve bracne noci, i to ce da pristanu samo da im daje platu za nerad, po ugovoru. Kucevljani su redom guske, samo je jedna Guska i oladi Hotel za sedamdeset hiljada evra. Naguzila ga Guska

  9. Zašto da ne koristi školski halu besplatno kad mu je nepismeni direktor škole Radenko Jovičić paša. Da nije bilo paše Ace Radenko nikad ne bi bio direktor

  10. Ako je istina da vlasnik hotela ne plaća porez na imovinu onda pozivam građane Braničevskog okruga da i oni prestanu sa plaćanjem poreza dok državni organi Republike Srbije ne privedu vlasnika hotela Rudnik predsednika opštine Kučevo i načelnika opštinske uprave Kučevo zbog utaje poreza i nanošenja štete budžetu opštine i Republike.

  11. Lepo ih guze ovi iz portala tpk ne daju im mira nimalo, svaka im čast, ušli im u sve pore kriminala, jedva dišu. Gotovi su!

  12. Александар Перишић може да буде неко и нешто у неуређеној Србији где цвета криминал. Да је Србија Европска модерна држава, овакав тип би заједно са Јаношевићем, Микћем, Рајчићем и другим ортацима већ били у затвору.

  13. Polako, naguzice vlasi Acu Karatistu samo tako, zivi bili pa videli. Mislim da treba da se naguzi i njegov kum vlaski predsednik koji se prodao kod njega da ne bi isao u zatvor.

  14. A zasto ne radi pecina Ceremošnja?Zato sto covek koji je radio i odrzavao pecinu nije mogao finansijski da izdri harač Perišića i Novice Janoševića.Svakodnevno su ga zvali,pretili mu i govorili:jesi li spremio pare.Posto nije mogao vise da im placa REKET,Perišič i Novica Janošević su mu rekli da ne moze vise da radi i da je pecina zatvorena za posetioce i turiste.

  15. Ha,ha, preko TOK i pecine Ravnistarka hotelski orkestar pere novac a kolibe im sluze za orgijanje gde se u tajnosti i to iskljucivo nocu dovode animir dame.Sve je lepo organizovano da Perišić,Janošević,Rajičić i Mikić mogu da biraju ko ce u koji bungalov da”privede”animir DAMICU😂

  16. Sad me Vučić još više nervira kad priča o postojanju institucija u Srbiji. Možda postoje institucije za običan narod ako prekorači brzinu, posvađa se sa nekim na javnom mestu, ne plati kaznu pa ode u zatvor ali izgleda da za kriminalce institucije nepostoje.

  17. To vam je ta Vučićeva napredna Srbija, ovamo pozivaju narod da štedi struju i plaća porez a njihov mafijaš iz Kučeva ne plaća ovoj državi ništa još je muze do maksimuma. E pa napredna Srbijo, marš u pm, nek ti plati prvo tvoj mafijaš pa ćemo mi

  18. Zasto opstinska vlast nije htela da reaguje niti je interesuje podatak da je u Peku po analizama utvrdjeno prisustvo teskih metala pa kupaca ove godine nije ni bilo!Odgovor je jednostavan,da sve kupače gradjane usmere prema bazenu u hotelu,a cena ulaznice je bila “veoma pristupacna” ,SAMO 1500 dinara po osobi.Ovom prilikom se zahvaljujemo Milogorcu Perišiću što je omogućio gradjanima opstine Kuceva da se kupaju po veoma niskim cenama😂😂

  19. Ima Boga i za dođoša Aleksandra Perišića. Ako ne odgovara pred kriminalnim klanom naprednjaka, odgovaraće pred Bogom. Pravda uvek stigne

  20. Razvoj turizma….
    Kakav crni razvoj turizma..kraj Peka boje bele kafe, krečane…masakra šima i cementare koju lokalne jajare i avlijaneri hoće da grade u Kučevu .. ti mali lokalni botovi iz Gigine šupe…😀
    Uzgred i još jednom da ponovim…
    NIKADA,NIGDE I NIJEDA region u Evropi nije razvio svoj turizam bez SVOG PRIPADAJUĆEG SAOBRAĆAJNOG KORIDORA .😀
    Osim ako nije sunčano ostrvo u Mediternu..
    Pa to NIKADA NEĆE I NEMOŽE ni CEO ovaj demografski ,ekološki ekonomski ,socijalno IZDIŠUĆI I IZUMIRUĆI region Istočne Srbije (Braničevski okrug +Timočka krajina) i Kučevo u njemu.
    Ali sve dok Kučevljani (i SVi drugi iz CELOG ovog regiona Istočne Srbije)
    imaju FLASTER NA USTIMA…
    i sve dok
    NE BUDU SMELI DA PITAJU
    KO im je pre više godina najstrožije CENZURISAO I BLOKIRAO njihov TRANSEVROPSKI
    (Atlantski okean -Crno more) MULTIMODALNI
    ,,KORIDOR ŽIVOTA,,/ZABRANJENI KORIDOR,, ….
    i tako CEO ovaj region Istočne Srbije pretvorio u SAOBRAĆAJNO POTPUNO IZOLOVAN ,MEĐUNARODNO NETRANZITNI ,SKRAJNUT I NEVIDLJIV U MRAKU I BUNARU ,,AFRIČKI KONGO REGION,, za najbrutalniju eksploataciju i raubovanje svih njegovih rudnih i prirodnih (šume,,vode ,zemljište..) bogatstava ….
    i Kučevo i CEO ovaj regon Istočne Srbije ide ,i to već GALOPIRAJUĆE , u svoj demogrsfski ,ekološki i time i svaki drugi nestanak.
    Ovaj put…ZAUVEK.
    Dakle da pitaju KO je taj AUTOR I NOSILAC TE višegodišnje i JEDNE I JEDINE BLOKADE njihovog ,,KORIDORA ŽIVOTA,,/,,ZABRANJENOG KORIDORA,, U SRBIJI .
    Jer BLOKADA I CENZURA ovog TRANSEVROPSKOG MULTIMODALNOG koridra POSTOJI JEDINO I SAMO U SRBIJI.
    Tačka.
    I ona je u Srbiji SAMO JEDNA I JEDINA.
    😀.
    I to već odavno ZNA i celo Kučevo, i ceo ovaj region Istočne Srbije i sve nadležne institucije u Srbiji i celokupna najrelevantnija domaća multisektorska struka….
    A i SVI zainteresovani VAN Srbije…
    Jer ovaj TRANSEVROPSKI KORIDOR JUŽNIM GEOSTRATEŠKIM saobraćajnim pravcem ZAPAD -ISTOK/ISTOK -ZAPAD SPAJA CELU EVROPU Atlantskog okeana do Crnog mora.😀
    Pa je još nekima GEOSTRATEŠKI KRUCIJALNO VAŽAN kao i Srbiji….
    (npr .Bugarskoj,Rumuniji,itd..).😀
    I SVI oni SVE OVO znaju ..
    ASVI znaju ….i KAKO TO SVE ZNAJU….
    kao i Kučevljani….😉
    I što bi rekao naš narod
    ,, STRAH je dobar sluga..
    ….ali najgori gospodar..,, .
    Pa neka Kučevljani i SVI ostali iz CELOG ovog izdišućeg i izumirućeg regiona Istočne Srbjie sada pogledaju oko sebe…
    i SAMI vide dokle su stigli sa tim svojim STRAHOM I SAMOCENZUROM…
    I sada, već skoro galopirajućom brzinom , idu dalje u tom istom pravcu.
    I već tradicionalni …pozdrav iz 🚞.

    .

  21. P.S. ..A TPKNEWS.. kome dvaka čast jer JEDINI SME da piše o ovom koridoru , nikako da pređe mentalnu barijeru…
    objavi tematske mape ovog TRANSEVROPSKOG koridora..
    I do tada za sve zainteresovane ,za te tematske mape…kavna k iotvorena Facebook grupa AUTOPUT ISTOČNE SRBIJE (više od 3500.članova i mnogostruko više posetilaca…
    Da bi se ove tematske mape (par desetina mapa ) videle …članstvo u toj grupi nije neophodno……😉

  22. P.PS. A kada Kučevljanima ,takođe njihovim ulatonodnim Pekom,iz njegovog gornjeg toka i zone njegovog vodoizvorišta, stigne i CIJANID iz tog novog cijanidnog rudnika zlata, u reonima sela LAZNICA (Opština Žagubica) i LESKOVO,JASIKOVO i VLAOLE(Opština Majdanpek)… kako će to uticati na razvoj TURIZMA i npr. na proizvodnju zdrave hrane u Opštini Kučevo…. A i na ZDRAVLJRE samih građana Kučev…a i Golupca, Velikog Gradišta itd…
    Razvoj turizma…nebuloza…
    Da nije TRAGIČNO
    ….bilo bi komično.

  23. Predlazem opstinskoj vlasti da kupe jedan dobar poklon i da se izvine Nesi Brsanu, i zamole ga da se vrati za direktora. Dok je on bio direktor TOK barem je nesto bilo u Ravnistarki, od kad dodjose masteri i diplomirani ekonomisti ode mast u propast.

  24. Толико криминала од Ивана Хотелског и његовог газде Аце Каратисте а држава Србија ћути? Срамота

  25. 40 komentara do sada. Pa da ste se sakupili i skupili hrabrost umesto što komentarišete mogli ste oterati tu lopovsku bagru koja vas jaše. Verujem da bi vam se i ostalu stanovnici kučevačke opštine pridružili. Ovako samo mlatite praznu slamu.

    1. Cilj je da narod zna šta ovi kriminalci rade pa da ih očiste na sledećim izborima,ako bih ih oterali motkama bili bi isti kao i oni.

  26. ,,Veći deo svoje istorije Srbija je provela pod okupacijom. Strani osvajači su dolazili, pljačkali i uništavali, potom i odlazili. Svi su nanosili ogromnu štetu, ali niko kao Srpska napredna stranka i njeni Bosančerosi, Milogorci i Kosovski Srpski Šipci.,,

  27. Perišić je u turističkoj zaposlio ženu njegovog poverioca kojem duguje ogromne pare još od kada je kupio hotel. Ta žena u turističkoj prima 40.000. dinara a radi svega dva sata.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker